RUŠE SE NAJVIŠA, DVA SPRATA, HOTELA U CENTRU BAČKE TOPOLE

Estimated read time 2 min read

U ponedeljak su započeti radovi na rušenju jednog dela bivšeg hotela Panonija u centru Bačke Topole. Prema informacijama dobijenim u opštinskoj upravi, zbog statičke stabilnosti celokupne zgrade biće srušena dva gornja sprata sa objekta.

Kostur bivšeg hotela,”Panonija“, nekada vlasništvo, UTD „Vojvodina“u centru Bačke Topole, čija dogradnja je započeta i obustavljena nakon neuspele privatizacije pre nekoliko godina u lokalnoj samouravi su označili kao najveći problem uz nadu da će njegovo rešavanje započeti do kraja godine. Objekat je to površine  3.924 metra kvadratnih,  na parceli od 1.940 metara kvadratnih je i 122 kvadratna metra pomoćnih prstorija. Podsetimo upravljanje ovim objektom omogućeno je  vlastima opštine, nakon što je , voljom vladajuće većine u Skupštini opštine, kupljen na javnoj prodaji, za 12 miliona dinara, iz stečaja.

Kako je najavljeno, nakon završetka tekuće faze radova, pristupiće se postavljanju nove krovne konstrukcije. Građevinske radove izvodi preduzeće “Premijus doo” iz Batajnice. Ukupna vrednost projekta iznosi približno 8,5 miliona dinara (8.400.073,52), a predviđeni rok za realizaciju posla je 90 dana od datuma pristupanja radovima.

– Najveći problem u ovom trenutku, koji se nadamo da ćemo rešiti do kraja godine, jeste pitanje hotela u centru grada, za koji ćemo ozbiljno konkurisati kod stranih fondova, a raspisali smo javnu nabavku za rušenje na osnovu elaborata Građevinskog fakulteta u Novom Sadu. Hotel je sada svojina Opštine, a predviđeno je da se ruši gornji sprat zbog statike jer temelji ne mogu da iznesu toliku spratnost, a ove godine planiramo i stavljanje krova, dok ćemo za unutrašnji deo konkurisati kod svih mogućih fondova. Iz javnog preduzeća smo predvideli 100 miliona dinara, što je dovoljno za prvu fazu radova, koja će biti najskuplja, a hotel će se raditi u četiri faze – napominje predsednik opštine Gabor Kišlinder .

You May Also Like

More From Author