VUKOVI SE POZLATILI U RUMI,ZLATNA PLAKETA I ZA KODALJ ZOLTAN

Estimated read time 2 min read

Festival muzičkih društava Vojvodine, 55. po redu,  u Rumi DONEO JE BROJNA PRIZNANJA, stvaraocima  iz Bačke Topole. U velikoj dvorani Kulturnog centra “Brana Crnčević” tokom dve takmičarske večeri nastupili su najbolji folklorni ansambli i orkestri Vojvodine, a rumskoj publici su prezentovana najnovija koreografska dostignuća i bogato kulturno nasleđe našeg naroda. Na festivalu je nastupilo 14 ansambala sa preko 800 učesnika.

 Izvedbe je pratio i ocenio stručni žiri u sastavu, Dragica Panić, etnomuzikolog, Dajana Kostić, koreograf, Radojica Kuzmanović, koreograf, Mirjana Drobac, etnomuzikolog i Ivan Terzić, etnolog.

Ansambl SKC “Vuk Stefanović Karadžić” na ovom festivalu osvojio je drugo mesto i Zlatnu plaketu. Uz ovaj plasman pripao im je i veći broj specijalnih priznanja, za rekonstrukciju kostima za koreografiju Korduna kao i za najbolju novu koreografiju Korduna.

Za najboljeg igrača specijalnu nagradu dobio je Damir Šipovac, a za istaknutog vokalnog solistu specijalnu Emina Ibrahimović. Najviše bodova, prvo mesto i Zlatnu plaketu festivala, osvojio je KUD “Branko Radičević” Beška, dok je treće mesto zauzeo KUD “Stanko Paunović” NIS Pančevo. Zlatnom plaketom nagrađen je i MKC “Kodalj Zoltan” iz Bačke Topole.

Festival su organizovali Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Kulturni Centar “Brana Crnčević”. Pokrovitelji festivala su Opština Ruma i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

You May Also Like

More From Author