BAČKA TOPOLA – POKRAJINA 25 MILIONA ZA DOM UČENIKA

Estimated read time 1 min read

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, obezbedila opštini Bačka Topola nedostajuća sredstva, u iznosu od 25 miliona dinara, kako bi se završila izgradnja Doma učenika u Bačkoj Topoli. Radovi na izgradnji ovog objekta započeti su skoro pre deset godina, ali nisu završeni i objekat nije u funkciji. Objekat se nalazi u blizini Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, i planiran je za smeštaj 88 učenika.

U skladu sa principom podsticanja preduzetništva i ukupnog razvoja privrede u AP Vojvodini i velikog interesovanja, Pokrajinska vlada izdvojila je dodatnih 25 miliona dinara za raspisivanje novog konkursa za subvencionisanje troškova nabavke repromaterijala s ciljem unapređivanja poslovnog procesa i delatnosti.

Pokrajinska vlada opredelila je 10 miliona dinara za nabavku poljoprivrednih mašina i opreme, odnosno za pružanje pomoći za održivi povratak interno raseljenih lica na teritoriji AP Kosova i Metohije. Ovaj program će se realizovati preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

You May Also Like

More From Author