BESPOVRATNE SUBVENCIJE POLJOPRIVREDNICIMA BAČKE TOPOLE

Estimated read time 1 min read

Bačkotopolskim poljoprivrednicima uručeni su prvi ovogodišnji ugovori, vredni13 miliona dinara, za  7 konkursnih linija , koje su bile otvorene tokom oktobra. Podneto je 599 zahteva. 

Predsednik opštine Gabor Kiščinder uručio je ugovore korisnicima sredstava koji su konkurisali i ostvarili pravo na bespovratna sredstva iz budžeta opštine.

Povećanje konkurentnosti  poljoprivrede, a samim tim i njene profitabilnosti, nema bez izvesnosti za investiciona ulaganja u ovu granu, rekao je Kišlinder, prilikom dodele ugovora.

Prema njegovim rečima, konkursi  za poljoprivredu, za dodelu bespovratnih sredstava realizuju se već niz godina na način kako se to radi u  Republici.

Kišlinder je rekao da je sve više poljoprivrednih proiozvođača koji su zainteresovani za konkurse i naveo  da su sredstva za ove namene obezbeđena a ugovori će se potpisivati sukcesivno , kao i isplata. 

 Aktivnosti če  biće okončane do kraja decembra. 

Prvog dana potpisivanja parafirano je 105 ugovora, po 15 iz svake od 7 konkursnih linija. Kako saznajemo, ove godine najveće interesovanje vladalo je za subvencionisanje kreditnih kamata i osiguranje. Za ove namene će biti isplaćeno ukupno 4.200.000 odnosno 2.900.000 dinara.

 

You May Also Like

More From Author