OMLADINA BAČKE TOPOLE – RAD NA PROJEKTIMA ZA BUDUĆNOST

Estimated read time 2 min read

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Dragan Milić otvorio je nedavno Kancelariju za mlade u Bačkoj Topoli, u prisustvu člana Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade Daneta Mandića, predsednika Skupštine opštineSaže Srdića, člana opštinskog veća za sport Ognjena Despotovića, za socijalna pitanja Armina Farkaša, koordinatora bačkotopolske kancelarije Miloša Mastilovića.

 Milić je je objasnio da je ideja o formiranju Kancelarije u Bačkoj Topoli začeta 2016. godine i od tada se uprkos mnogobrojnim teškoćama permanentno radilo na njenom pokretanju, a današnje okupljanje je rezultat tih aktivnosti.

“Uveren sam da će mladi u ovom delu Bačke uspeti da održe kontinuitet. Mi ćemo uvek biti uz njih da ih podržimo, veoma su nam važni njihovi predlozi, razmišljanja i ideje i siguran sam da ćemo u buduće mnogo više raditi na zajedničkim projektima. Radićemo na stvaranju uslova za što sigurniji i kvalitetniji život, što je uslov da ostanu kući, ovde u Bačkoj Topoli.”- kazao je Milić i podsetio da je u Vojvodini 37, a na području Srbije više od 130 Kancelarija za mlade.

Ognjen Despotović je uveren da će aktivisti kancelarije svojom energijom, željom, voljom, a pre svega privrženošću prema svom gradu i lokalnoj zajednici uspeti u kreiranju politike napretka i kvalitetnijeg života, i ukazao na dobar primer  opštineBečej. “Lokalna uprava će nastaviti da pomaže koliko god bude u mogućnosti i velika je stvar da su mladi dobili svoje mesto za druženje i odlučivanje o svojim idejama i novim projektima” rekao je Saša Srdić.

Povodom otvaranja Kancelarije za mlade u Bačkoj Topoli, Miloš Mastilović uputio je reči zahvalnosti sponzorima koji su nesebično pomogli u njenoj realizaciji. Danas je najavljeno da će mladi aktivisti iz Bačke Topole učestvovati u radu konferencije pod nazivom Razvoj zemlje Srbije, 29. novembra u Novom Sadu. Ona će omogućiti pre svega komunikaciju i zajednički rad aktera omladinske politike u lokalnoj zajednici. Okupiće predstavnike jedinica lokalne samouprave, većnike za mlade i koordinatore kancelarija za mlade, ali i predstavnike važnih institucija i civilnog sektora.

You May Also Like

More From Author