PRVI SNEG- U KOMGRADU ZADOVOLJNI , GRADJANI , NE BAŠ

Estimated read time 3 min read

U većini krajeva zemlje očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara, na severu i zapadu lokalno i više, upozorio je RHMZ.

Ekipe JP „Komgrad” spremno su dočekale sneg koji pada od popodnevnih sati u Bačkoj Topoli. Čiste se najfrekventnije ulice, kao i putevi ka naseljima naše opštine i ulice u nadležnosti „Komgrad”-a.- tvrdi se u saopštenju “Komgrada”.

Objašnjavaju da su na terenu bile dve ekipe, a po potrebi i proceni dežurnih, akcije će se u toku noći intenzivirati ukoliko bude potrebno. Problem u čišćenju snega otežavaju niske temperature koje ne dozvoljavaju razgradnju snega sa puteva, ali je bez obzira na to, većina puteva prohodna. 

Zimska služba “Javnog preduzeća “Komgrad”, održavaće, u predstojećoj zimskoj sezoni ukupno20 kilometara gradskih ulica i prigradskih puteva na teritoriji grada  Bačke Topole i 35 kilometara puteva trećeg prioriteta u opštini. Za te namene obezbeđeno je ljudstvo, mehanizacija te 40 tona soli i rizle.Saobraćajnice prvog i drugog prioriteta čisti “Voj put” iz Subotice.

U Komgradu kažu da se posipa mešavina rizle i soli, a zbog nastalih okolnosti svim vozačima se savetuje oprezna vožnja. S obzirom na to da će se padavine nastaviti narednih dana, kao i niske temperature, svim vozačima, ali i ostalim učesnicima u saobraćaju savetujemo, oprez.

Na ovo saopštenje reagovali su brojni gradjani koji nisu baš saglasni sa ovim saopštenjem pa je naša novinarska noćna patrola obišla grad i napravila nekoliko snimaka po kojim možete prosuditi kakvo je stanje na ulicama.
Iz “Komgrada saopštavaju da je obaveza građana  da čiste i uklanjaju sneg i led sa trotoar, prilaza stambenim zgradama, ispred stambenih i poslovnih objekata.  Upozoravaju  da neizvršavanje ove obaveze povlači za sobom prekršajnu odgovornost u skladu sa Odlukom o čišćenju i uklanjanju snega i leda na teritoriji grada .

Vlasnici objekata imaju mogućnost da ispred lokalna pospu, industrijku so, pepeo, piljevinu ili pesak, odnosno da sa lopatom uklone sav sneg.
Ukoliko građani primate problem na putevima, mogu da prijave na dežurni broj 064/854-22-86.

Tokom noći i sutra u većini krajeva zemlje očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara, na severu i zapadu lokalno i više, upozorio je RHMZ.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 22. decembra, do srede se očekuje oblačno i hladno mestimično sa snegom, na jugu i istoku u ponedeljak sa kišom i susnežicom uz lokalno stvaranje poledice.

U jutarnjim satima slab mraz, a dnevna temperatura u većini mesta oko 0 stepeni. Zatim se do kraja perioda očekuje suvo vreme uz postepeni porast temperature.

You May Also Like

More From Author