BAČKA TOPOLA POD SNEGOM , PUTEVI PROHODNI

Estimated read time 2 min read

Snežne padavine u regionu  Bačke Topole danas su značajno usporavale saobraćaj, a slična situacija prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda nastaviće se i u narednim danima kada se očekuje povećanje snežnog pokrivača kako sutra posle podne, tokom i u noći između petka i subote. U nadležnosti službe bačkotopolskog komunalnog preduzeća na području grada su ulice prvog i drugog prioriteta, dužine 20 km, kao i lokalni, odnosno putevi trećeg prioriteta dužine 35 km. Na čišćenju puteva uključena je odgovarajuća mehanizacija, a na zalihama je dovoljna količina soli i rizle. Inače rad zimske službe počeo je 15. novembra i trajaće do 15. marta.

Vozače i u narednim danima očekuje vožnja po snežnim uslovima, dok nadležni savetuju obaveznu upotrebu zimskih pneumatika i što primereniju brzinu vožnje.

 Glavni prioritet su saobraćajnice i putevi prvog reda, dok su i ostali putevi prohodni.

Dežurne ekipe u  Bačkoj Topoli, na terenu su od ranih jutarnjih časova, zbog čega nema većih problema u saobraćaju, a pored toga čiste se i druge javne površine u opštini i prilazi javnim ustanovama.

Građani se takođe mole da očiste sneg ispred stambenih objekata, ne bi li tako sprečili stvaranje leda na trotoarima i eventualne povrede pešaka.

 U nadležnosti službe bačkotopolskog komunalnog preduzeća na području grada su ulice prvog i drugog prioriteta, dužine 20 km, kao i lokalni, odnosno putevi trećeg prioriteta dužine 35 km. Na čišćenju puteva uključena je odgovarajuća mehanizacija, a na zalihama je dovoljna količina soli i rizle. Inače rad zimske službe počeo je 15. novembra i trajaće do 15. marta.

You May Also Like

More From Author