SNEG PRAVI NEVOLJE – NAJKRITIČNIJE PREMA TOMISLAVCIMA I KARADJORDJEVU

Estimated read time 2 min read

Najkritičnije je bilo prema naseljima Tomislavci i Karađorđevo, gde nije bilo dovoljna jedna intervencija, ali otežani uslovi bili su i prema Gunarošu, Pobedi i Panoniji. Na terenu su u kontinuitetu bile 2-3 ekipe, a od mehanizacije traktor i kamion FAP.

Zbog obilnih snežnih padavina u skoro svim delovima zemlje na snazi je crveno meteo upozorenje, a saobraćaj je usporen i otežan. Crveni meteo alarm znači da su prognozirane veoma opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Sneg u većem delu zemlje pada više od 24 sata, a u pojedinim mestima dostigao je visinu od 40, pa i do 70 centimetara. Šef stručnog štaba za čišćenje snega „Puteva Srbije” Zoran Stoisavljević izjavio je  da su putevi prvog i drugog prioriteta u celoj zemlji prohodni, kao i putevi trećeg prioriteta na kojima i dalje ima malo snega.

Još jedna intenzivna akcija na čišćenju saobraćajnica u opštini Bačka Topola uspešno je realizovanatvrde u “Komgradu”. Ekipe su intervenisale  tokom cele noći, pošto sneg koji je provejavao od sinoć i vetar koji je duvao stvarao je snežne nanose, posebno na otvorenim putnim pravcima.

Najkritičnije  u bačkotopolskoj opštini, je bilo,  prema naseljima Tomislavci i Karađorđevo, gde nije bilo dovoljna jedna intervencija, ali otežani uslovi bili su i prema Gunarošu, Pobedi I Panoniji. Na terenu su u kontinuitetu bile 2-3 ekipe, a od mehanizacije traktor i kamio FAP.

Ulice prvog prioriteta, kao što je Glavna ulica su već u večernjim satima soljene. Vozači moraju biti spremni na otežane uslove vožnje sa ugaženim snegom na kolovozu i mogućom poledicom, ali i ledom zbog nižih temperatura, tako da moraju biti oprezni. Kako bi se obezbedila bezbednost građana, ali i prohodnost, trotoari se redovno ručno čiste. Ukoliko građani uoče bilo kakav problem na putevim, na raspolaganju je broj dežurnog 064/854-22-86.

You May Also Like

More From Author