IZGRADNJA NOVOG BAZENA DANAS POSTAJE REALNOST.

Estimated read time 2 min read

Poverenik Srpske napredne stranke za Bačku Topolu, Nemanja Simović i predsednik Opštine Gabor Kišlinder, otvorili su danas u Gradskom parku radove na gradnji zatvorenog bazena .

Poverenik Simović je istakao da će opremanjem ovog modernog sportskog objekta, koji jeporušen pa podignut iz temelja, biti omogućeno da se u njemu mogu održavati manja takmičenja a u manjem škola plivanja .

Osim bazena koji smo danas otvorili u Bačkoj Topoli, u ovom momentu sa Opštinom realizujemo još jedan projekat, reč je o finalizaciji – podizanju krova na zgradi hotela u centru Bačke Topole. Pored toga što ćegradjani dobiti bolje uslove za bavljenje plivanjem , bivši hotel će doprineti lepšij slici i funkcionalnosti grada.

Simović je je ukazao ovom prilikom da je suština politike koju opštinska politika vodi, da se kroz podršku razvoju sportske i gradanske infrastrukture, što veći broj ljudi uključi u korištenje kapaciteta grada.

“Obećali smo da ćemo prekinuti agoniju koja je trajala godinama i da ćemo umesto starog i oronulog bazena izgraditi novi.Prvo je bilo neophodno porušiti ostatke starog objekta i izbušiti nove bubnare od kojih je jedan sa termlnom vodom. Nakon toga smo pristupili izradi projektne dokumentacije na osnovu koje je rspisana javna nabavka. Danas izvođača radova uvodimo u posao sa zajedničkom željom da se ispoštuju rokovi i kvalitet izvedenih radova. Biće izgrađena tri bazena. Jedan veliki 25×21 metar, manji za školu plivanja, 12×8 metara i okrugli 6 metra prečnika sa termalnom vodom. Izgradnja će biti finansirana sredstvima budžeta opštine, a vlada Republike Srbije za izgradnju bazena uložila 60 miliona dinara. U narednom periodu očekujemo i značajna ulaganja Vlade AP Vojvodine. ” -rekao je Nemanja Simović.

You May Also Like

More From Author