SNAŽNA PODRŠKA ZBLIŽAVANJU BAČKE TOPOLE I KOSOVSKE MITROVICE

Predstavnici Srednje tehničke škole ,,Mihailo Petrović Alas” iz Kosovske Mitrovice pod vodstvom direktora Radovana Tanića, danas su posetili Tehničku školu ,, Jožef Šinković ” u Bačkoj Topoli. Plod je to rada, višemesečne saradnje prosvetnih radnika dve škole na zbližavanju i razmeni iskustava koju je inicirao profesor Radovan Gardašević.
“Odabrali smo Tehničku škola u Kosovskoj Mitrovici jer im sličan obrazovni profil našem, četiri područja rada i šest obrazovnih profila- tehnika, mašinstvo i obrade metala, građevinarstvo i arhitektura i saobraćaj. Škola broji 274 učenika. Sada smo sigurni da je izbor pravi.”-rekao je Radovan Gardašević
Po njegovim rečima ovakvi susreti jesu, iskreno radovanje svakom vašem novom programskom iskoraku, svakoj novoj saradnjii svakom uspehu u ma kom stvaralačkom segmentu školskog rada on bio ostvaren.
„Došli smo danas sa namerom da započnemo jednu saradnju koja će da traje i da to bude za naredne generacije i pokolenja a ne samo za ovu danas. Cilj našeg dolaska je da se bratimimo sa srednjom Tehničkom školom „Jožef Šinković“, da utvrdimo polja na kojima će mo da sarađujemo za početak a kasnije da to i proširimo. Ovo danas što smo došli je samo početak jedne dobre saradnje i saradnje koja je već podržana od lokalne samouprave iz Bačke Topole i Kosovske MItrovice.- objasnio je Radovan TANIĆ direktor ŠTC “MIhajlo Petrović Alas iz Kosovske MItrovice.
Zamenica predsednika opštine Marina Popović je dodala da država Srbija na svim nivoima vlasti želi da podrži rad, druženje, marljivost i spremnost mladih ljudi da se na najbolji način bore i izbore za sopstvenu budućnost, stvrajući nove veze i razmenjujući iskustva posebno sa područjima gde djaci ipak na neki način uče u vandrednim okolnostima.
Download

You May Also Like

More From Author