KAKO SE KALE BAČKOTOPOLSKI POLITIČARI

Političar mora da savlada razne veštine, mora da ulaže u sebe tako što će učiti, marketing, javni nastup, umeće konstruktivnog dijaloga,politički sistem. Medju bačkotopolskom političkom elitom ima nekoliko takvih, koji su vremenom i praksom savladali osnove zanata i uspevaju koliko toliko da balansiraju veliki broj zalutalih u političku praksu, koji veruju da je dovoljno imati ispred imena naziv funkcije- savetnik , pomoćnik pa i neki resor i biti svrstan u red rukovodećih.

Sila funkcije i prazna glva najveći su neprijatelji umišljenih političara koji se dive svome političkom učinku svakoga prvog u mesecu kada prime pozamašnu platu misleći da su je odradili, doprinoseći boljem životu naroda koji je eventualno za njih glasao.

Gledajući postojeći sastav imam utisak da se pri odabiru kadrova vodilo računa o istraživanju na univerzitetu Oksford u kojem se navodi da žene koje imaju izraženiju zadnjicu jesu inteligentnije. Po učinku neke bačkotopolske političarke su potvrdile ovo istraživanje ali mnoge su samo smestile svoje zadnjice savetujući ne znamo šta i ne znamo koga. Moguće da njihovi politički patroni više vide njihov učinak.

Da se ne ogrešimo o gospodu koji su se takodje lepo namestili i imaju visoko misljenje o svom skromnom političkom učinku.
. Za političara je važan kvalitet ličnosti i obrazovanje. Potrebno je savladavanje različitih veština, što je pretpostavka da ćete bolje „plivati”. Važno je kako se spremaju kadrovi, jer se tako nekome pruža prilika da se pokaže, ali treba ići postupno, od malog ka većem. Problem nastaje kada se odmah uhvati veliko pa se nezna šta i kako daje s tim ulovom.
Naša politička elita je poluobrazovana, bez obzira na formalno obrazovanje.. Prvi posao ne može biti savetničko ili večničko mesto, već pre toga morate imati neki posao u kome ste se dokazali. Kod nas je malo ljudi u politici koji su došli iz neke praktične sfere.  Doduše ima i takvih koji su sticali iskustvo u drvnoj industriji pa sada “drve” u vlasti.

Ne znam zašto ali setih se Jovana Sterije Popovića i Pokondirene tikve. Ukratko.
U nespretnim pokušajima da promeni samu sebe i postane ono što nije i što teško može da bude, Fema je činila ludosti i nepromišljenje stvari. Bila je neskromna i sebična, arogantna i previše drska prema drugima, tako da je na kraju umesto uspeha doživela poraz, poniženje i sramotu. Nije postala otmena kulturna dama, već je ostala ono što je i pre bila, jedna obična, pokondirena i priglupa majstorica bez ugleda i poštovanja.


You May Also Like

More From Author