STRANAČKA PRESTROJAVANJA- U IGRI RETORIKA, KEŠ I EKSKURZIJE

STRANAČKO PODMAZIVANJE


Sudeći po brojnim i različitim aktivnostima političkih stranaka, bačkotopolske opštine, uveliko su otpočele neke od važnih priprema za naredne parlamentarne i lokalne izbore . Pred nama je najmanje jednogodišnji period intenzivnih predizbornih stranačkih aktivnosti i političkih borbi. To će, verovatno, podstaći vladajuću koaliciju, opštinske odbore SNS-a i SVM-a na znatno veće i delotvornije napore u ispunjavanju predizbornih obećanja. Opozicija predvodjena Narodnom partijom, kako za sebe tvrdi,najačom suprostavljenom strankom vlastima, još prilikom osnivanja obećeala je da će 2020. godine pobediti i da neće dozvoliti da se Bačka Topola pretvori u Obornjaču.

Istini za volju SNS je je proteklih godina, od ulaska u sadašnju vladu i ponašanjem u njoj, potvrdila svoju rešenost da se programski reformisana i kadrovski podmlađena legitimiše kao stranka koja će pozavršavati nedovršene poslove i praviti nove peojekte od koji će gradjani imati više konfora za život. I kako godina izmiče i podvlači se crta mnogo je toga učinjeno da propale investicije ponovo zažive od industriske zone, hotela do banje i brojnih novih i rekonstruisanih sportskih terena, trotoara, puteva, mostova…
Lansirala su suštinski novu programsku, političku i organizacionu inovaciju zasnovanu na ideji ravnomernog razvoja Bačke Topole, odnosno prevazilaženja sadašnjih ogromnih razlika u razvijenosti između centra i periferije.  Sa njima u korak gaze politički partneri iz Saveza vojvodjanskih Madjara boreći se za mesto pod suncem. Za svaku hvalu je njihov veliki doprinos Sportskoj akademiji koja “živi” na severu Bačke , dobrim delom njihovom zaslugom.
Političke stranke se, sve više „prestrojavaju u hodu“, odnosno svoje bitne političke stavove i delovanje prilagođavaju važnim događajima . Kuriozitet je da stranke nikada tako rano, godinu pred izbore, nisu posezale u novčanik da podele novac biračima, ne bi li im, u odlučujućem trenutku darovali svoj glas. Interesantno je da novca za kupovinu glasova imaju oni koji se po pravilu već duže vremena vrte oko cenzusa, za svaki slučaj, ako se ne udenu u veliku koaliciju. Pravilo je da u toj varijanti “ničim izazvano” profitiraju učešćem u vlasti. Više je varijanti, za nasušni cenzus. Jedna je okupljanje direktorske strukture, koja će biti u stanju , da uceni svog radnika po principu “glasaj ili se kupi kući. Druga, suv “keš”, tri do pet hiljada, uz obećanje da će biti još. Treća je varijanta exkurzija, pa ko nije video more ima,šansu, idu izbori….
Političke stranke se, takođe, sve više „prestrojavaju u hodu“, odnosno svoje bitne političke stavove i delovanje prilagođavaju okrilju SNS-a pa je definitivno da će na svojoj izbornoj listi opet „šlepati“ marginalne stranke koje će težiti da ostvare politički interes , kao da su nešto značile.

You May Also Like

More From Author