MINISTAR UDOVIČIĆ-KAO ČLANOVI ISTOG TIMA NASTAVLJAMO DA RADIMO NA RAZVOJU SPORTA BAČKE TOPOLE

U okviru obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Bačku Topolu i Tomislavce, gde je razgovarao sa predstavnicima opštine, sportskim funkcionerima i sportistima o zajedničkom angažmanu na unapređenju uslova za dalji razvoj sporta i njegove uloge u društvu i stvaranju novih perspektiva za mlade tog kraja. Tom prilikom Marina Popović , zamenica predsednika opštine , ministra je upoznala sa aktuelnom situacijom u školama bačkotopolske opštine

Tom prilikom je dodeljen komplet sportske opreme sportistima

Ministar Udovičić prvo je posetio sali Osnovne škole “Čaki Lajoš”, gde je sa mladim sportistkinjama i sportistima iz Košarkaškog kluba “TOPOLA” devojčice i dečacirazgovarao o važnosti sporta u izgradnji ličnosti, prihvatanju pravih društvenih vrednosti, vođenju zdravog načina života i takmičarskim ciljevima i izazovima.


Srećan sam što sam danas tokom posete Bačkoj Topoli imao prilike da obavim sadržajne i korisne razgovore sa predstavnicima lokalne vlasti, ali i mladim sportistima i đacima ovoga kraja. Obostrano smo konstatovali važnost još veće povezanosti i saradnje na ostvarenju zajedničkih ciljeva od najvećeg i dugoročnog značaja – aktivno uključivanje što većeg broja građana svih uzrasta u sistem sporta kako bismo pozitivno uticali na vođenje zdravog načina života i afirmacije vrednosti sporta u svim društvenim slojevima – naročito među najmlađima.“, naglasio je ministar Udovičić.

„Zahvalan sam predstavnicima opštine, sportskim funkcionerima i sportistima koji su u sadržajnom razgovoru predstavili aktuelno stanje i izneli konkretne predloge na osnovu kojih ćemo dalje zajednički raditi na poboljšanju uslova za razvoj sistema sporta i njegove uloge u društvu. Kao veoma pozitivan utisak iz ove posete istakao bih posvećenost radu sa najmlađima u ovom kraju, i prepoznavanje potrebe da se deca približe bavljenju sportom od najranijeg uzrasta. Time ćemo ih najefektnije uputiti na vođenje zdravog života i pravilan fizički, psihički i emotivni razvoj”, rekao je Udovičić.

Srdačan suset ministra Vanje Udovičića i poverenika SNS–a Nemanje Simovića

Ističe da ga je naročito obradovala spoznaja da je veliki broj devojčica uključen u rad ovdašnjih klubova – što je najbolja potvrda rezultata naše inicijative za razvoj ženskog sporta, sa ciljem ravnomerne zastupljenosti oba pola i svih uzrasta u sistemu sporta.


Prilikom susreta sa predstavnicima opštine istaknuta je važnost nastavka bliske saradnje u pružanju podrške sportskim organizacijama, razvoju sportske infrastrukture, promociji sporta radi održavanja njegove značajne tradicije i programima za društvenu afirmaciju i profesionalni napredak mladih.

Tom prilikom dodeljen je komplet sportske opreme za Osnovnu školu “ČAKI LAJOŠ”

“Nastavljamo kao članovi istog tima da otvoreno, odgovorno i posvećeno radimo na razvoju sporta, njegove pozitivne uloge u društvu i stvaranju novih mogućnosti za bolju budućnost naše omladine”, rekao je ministar Udovičić predstavnicima medija.
U domenu realizacije omladinske politike, istaknuta je važnost pokretanja projekata kojima bi se mladima pomagalo da steknu nove sposobnosti radi unapređenja svog položaja na tržištu rada i afirmacije svoje uloge u društvu, u čemu važnu ulogu ima i nastavak uspešne saradnje putem stipendija Fonda za mlade talente, rekao je ministar.
Adekvatna infrastruktura osnovni je preduslov da se ljudi svih generacija privuku sportu, a podrška školskom i predškolskom sportu predstavlja dugoročno ulaganje u zdravlje ljudi. Ovi zapaženi rezultati su najbolja potvrda naše otvorene i odgovorne saradnje i jedinstvenog timskog duha – i Ministarstvo će sa zadovoljstvom nastaviti sa pružanjem podrške u realizaciji srodnih aktivnosti i programa”, zaključio je ministar Udovičić.

You May Also Like

More From Author