POKRAJINA 191 MILION A BAČKA TOPOLA 100 MILIONA ZA PREČISTAČ, IZGRADNJA NA JESEN

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednici opština Bačka Topola, Gabor Kišlinder, Srboran, Radivoj Paroški i Mali Iđoš, Marko Lazić, potpisali su u prostorijama Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine ugovore o prenosu sredstava za finansiranje projekata izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Sredstva za finansiranje projekata izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u tri vojvođanske opštine, u ukupnoj vrednosti od oko 558 miliona dinara, opredelila je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.

Tako je za 2019. godinu, opštini Srbobran opredeljeno 163.500.000,00 dinara, opštini Mali Iđoš 202.800.000,00 dinara i opštini Bačka Topola 191.500.000,00 dinara. Pored sredstava koja je izdvojila Pokrajinska vlada, sredstva je opredelila i opština Bačka Topola u iznosu od oko 100 miliona dinara.

Prema rečima direktora Uprave za kapitalna ulaganja, Nedeljka Kovačevića, raspisivanje javnih nabavki za izbor izvođača se očekuje u narednim danima, dok se početak radova na izgradnji prečistača očekuje na jesen ove godine.

“Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine opredelila za gradnju prečistača 191.500.000,00 dinara za ovu i isto toliko za drugu fazu projekta 2020.godinu.Pored sredstava koja je izdvojila Pokrajinska vlada iz opštinskog budžeta za 2019.godine opredelili smo oko 100 miliona dinara za gradnju prečistača. U prvoj fazi realizacije projekta planirano je da se priključe žitelji Bačke Topole koji imaju izgrađenu kanalizacionu mrežu, a u drugoj fazi u planu su naselja Bajša i Zobnatica. Predviđena lokacija za gradnju prečistača je pored rečice Krivaje”, rekao je predsednik Skupštine Bačka Topola Saša Srdić.

You May Also Like

More From Author