INSPEKTORKO PEVEC ,DEFINITIVNO SMRDI CEO GRAD I OKOLINA

Neprijatni mirisi, opšte zagađenje glavni su problemi u opštini Bačka Topola. Ovo mesto u Bačkoj, postalo je i za sinonim za progon ekologa koji javno govore o zagađenju okoline.

SVAKI DAN SVE GORE

U POTPISU ODGOVORA NA ODBORNIČKO PITANJE, OKO NESNOSNOG SMRADA PROUZROKOVANOG RADOM “ŽIBELA”, INSPEKTOR ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE, ALEKSANDRA PEVEC,SVE SA OPŠTINSKIM PEČATOM, TVRDI-” IZGRADJENI PREČISTAČ ZA OTPADNE VODE ĆE SMANJITI NEPRIJATNE MIRISE NA TERITORIJI OPŠTINE.”

POVOD ZA PISANJE TEKSTA JE UPRAVO NESNOSNI SMRAD KOJI ŠTIPA OČI , NOS I TERA NA POVRAĆANJE PA JE PITANJE, DA LI INSPEKTOR IMA PROBLEMA, SA SA SOPSTVENIM NOSOM, AKO SMRAD NE SMRDI.

Ekološko društvo Arkus, prema izjavi za RTV, smatra da je jedan od najvećih ekoloških problema u Bačkoj Topoli zagađenje vazduha koje prouzrokuje fabrika za preradu animalnog otpada “Žibel”.

Zbog velikog broja žalbi građana na neprijatan miris u gradu, to udruženje je uputilo zahtev opštinskoj inspekciji da utvrdi sastav i količinu gasova koji su uzrok aerozagađenja.

Prema rečima predsednika Arkusa Čongor Mikoša, reč je o fabrici koja ima sve dozvole, čak i izvoznu za Evropsku uniju, što bi trebalo da znači i ekološku bezbednost, ali “to ne menja činjenicu da je u Bačkoj Topoli neprijatno udisati vazduh”.

Mikoš ukazuje da je to dugogodišnji problem koji ima Bačka Topola sa tom fabrikom i da lokalna inspekcija nema odgovarajuće instrumente kojima bi mogla kontrolisati aero i druga zagađenja.

Inspekcija opštine tvrdi da je ugradjen prečistač sa nekoliko kada , da je u funkciji oko mesec dana (probni rad)da su radjene analize i da očekuju rezultate analize u toku ovoga meseca.
“Ovo je strasno podavice potrovati ne samo Bačku Topolu nego i okolinu gori su od…….. -kaže Danica Obradović
A sad uveče ni prozor otvoriti ! Postarao se za nedeljno veče naš ” dragi ” žibel. Fuuuuj  -veli Gabor Fenjveši
Trovači! – tvrdi Nevenka Obradović Mijatović
Uskoro nam dolazi predsnik u Suboticu. Trebalo bi ga obavestiti. Možda on reši problem- veli Zoltan Juhas

protesti traju


Neprijatni mirisi, opšte zagađenje glavni su problemi u opštini Bačka Topola. Ovo mesto u Bačkoj, postalo je i za sinonim za progon ekologa koji javno govore o zagađenju okoline.

You May Also Like

More From Author