GALOP PONOVO SPREMAN ZA ZOBNATIČKE KONJIČKE IGRE

Hipodrum spreman da primi tridesetak utrenarinah grla iz regiona

Zobnatica je najstarija ergela u Srbiji, osnovao ju je 1779. godine 
grof Terlei. Dugo je bila centar je konjarstva i konjičkog sporta pa ovih dana ponovo pokušava da oživi ovvu prestižnu sportsku granu.
Zobnatičke konjičke igre biće organizovane 6. oktobra i počinju u 13 časova. Na programu su četiri galopske trke, na 1200, 1400, 1600 i 2200 metara, sa oko 30 veoma kvalitetnih grla iz najpoznatijih štala u Srbiji, ali i regionu, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu Miznah, šef ergele Sergej Besermenji.
Zobnatičkim trkama međunarodnog karaktera biće završena ovogodišnja sezona u našoj zemlji, a organizatori, Džokej klub Šabac, ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata, AD Zobnatica i Mirabank, priredili su nagradni fond od 1.400.000 dinara. Najavljen je najveći broj grla iz šabačke ergele
Konjičkog kluba “Šabac 1820” , Šabac ima oko 120 grla u treningu sa tendencijom povećanja i da je najveći trening centar u ovom delu Balkana, pa otud nije čudo što je medju najbrojnijim i najkvalitetnijim. Zobnatičani će se suprostaviti svojim favoritom , grlom Alvino.

You May Also Like

More From Author