JAKI TEMELJI I FINANSISKA PODRŠKA GRADJANA , GARANT ZA BUDUĆI BAZENSKI KOMPLEKS

Gradjani Bačke Topole , sada je sasvim sigurno mogu da očekuju da će radovi na bazenu, koji se podiše na mestu starog “venusa” biti privedeni kraju, sa malom zadrškom koju su prouzrokovale podzemne vode.
Nakon stručne ekspertize Građevinskog fakulteta Beograd, utvrđeno je da se gradnja objekta može nastaviti samo na temelju sa šipovima, što je uvećalo troškove za 44 miliona dinara, a konačnu, planiranu sumu sa 150 na 220 miliona dinara , što su odobrili odbornici na minuloj sednici Skupštine opštine.

U planu je izgradnja plivačkog bazena 25 puta 21 metara, dečijeg bazena 12 puta 8 metara, jednog kružnog, kao i drugih sadržaja. Kupalište će biti povezano sa centralnim terenima TSC fudbalske akademije.

Kompletna izgrdnja kupališta košta 810 miliona dinara, najveći deo je obezbedila opština Bačka Topola. Za uređenje okoline kupališta krajem 2018. godine iz republičkog budžeta Bačka Topola dobila je 60 miliona dinara podrške.

„Prva faza iznosi 446 miliona dinara. U drugoj fazi se radi mašinsko i infrastrukturno opremanje za početak funkcionisanja, što znači za unutrašnje opremanje potrebno je dodatnih 360 miliona dinara, koji se odnose i na spoljašnje uređenje, što zajedno čini 810 miliona” kaže Saša Srdić, predsednik Skupštine opštine.
-Čim smo dobili informaciju od nadzornog organa i izvođača radova da je kvalitet zemljišta loš zbog velike količine ilovače, a do tog saznanja se ne može doći pre kompletnog iskopa, zaustavili smo radove i angažovali stručnjake sa Građevinskog fakulteta u Beogradu koji su nakon detaljne analize i ispitivanja dali svoju stručnu analizu. 
Mi želimo da izgradimo stabilan i čvrst objekat i ne gradimo novi bazen za bilo koju predstojeću izbornu kampanju već da decenijama služi našim sugrađanima. Iz tog razloga postavljamo 205 sipova na dubinu od 13 do 15 metara koji će garantovati stabilnost objekta. Već su u toku radovi na nasipanju tucanika koji će biti završeni do četvrtka kada se radi ispitivanje zbijenosti a u subotu kreću radovi na postavljanju sipova. Armaturni koševi su već na gradilištu a završetak ovih radova se planira do 29.09 2019. godine. – kaže Nemanja Simović

Simović objašnjava “Istrajali smo u nameri da novi bazen bude izgrađen na prostoru gde je bio stari iz više razloga. Zajedno sa novim stadionom koji je takođe u izgradnji to će biti lep sportski centar uz sve druge prateće sadržaje. Namera nam je da po završetku izgradnje novog bazena  sa radom počne i škola plivanja za naše najmlađe sugradjane i sigurni smo da će roditeljima biti lakše da decu dovedu u centar grada nego negde na periferiju.

Iskoristiću priliku da napomenem da privodimo kraju veliki broj drugih projekata. Za nekoliko dana predajemo na upotrebu Vidovdansku ulicu koja je uz nove trotoare, parking mesta i rasvetu u velikoj meri ulepšala centar grada. Intenzivno se asfaltiraju ulice u selima a kreću i radovi na postavljanju novog krova na objektu bivšeg hotela u centru. Kompanija Midmas svoj novi pogon u Industrijskoj zoni otvara u oktobru mesecu a nova Mlekara sa radom počinje tokom novembra meseca.“

You May Also Like

More From Author