ČISTKA U DOMU ZDRAVLJA

dr Dora Kaloci

Prema dobro obaveštenim izvorima, razlog za ovakvu odluku je loša organizacija posla, neadekvatno vođenje medicinske ustanove i loši medjuljudski odnosi.

Posle višemesečnih čarki u Domu zdravlja dr Janoš Hadži iz Bačke Topole i naraslih tenzija medju zaposlenima, kao posledice ne nalaženja zajedničkog jezika sa direktoricom dr Dorom Kaloči , organizovan je sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave gde je opširno raspravljano o situaciji u ovoj vitalnoj ustanovi Bačke Topole. Glasovi belih mantila, veoma često su, o ponašanju direktorke bili disonantni ali u jednom su bili svi složni, da je direktorkin privatni život bio duboko pomešan sa službenim i da je sve to uticalo da se poremete medjuljudski odnosi, u kolektivu medicinara. Naglašavaju da su posebne stimulacije na plate deljene “omiljenim” članovima medicinskog tima po kriterijumu “onome ko mi je bliži i draži”

Grupi lekara , koji su izrazili nezadovoljstvo je cilj se da svojim dugogodišnjim iskustvom i radom u Domu zdravlja, profesionalno, odgovorno i posvećeno obavlja posao, da se timskim radom sledi misija i vizija Doma zdravlja, da se poboljša kvalitet rada, zadovoljstvo korisnika, kao i da se radi na unapređenju zdravlja stanovništva.

U skladu sa zakonskim odredbama Dom zdravlja , imenovanje direktora, je u nadležnosti Ministarstva zdravlja, koje ima osnivačka prava nad svim domovima zdravlja u Srbiji. Tako da će smena direktorke Kaloci malo pričekati, da se ozvaniči.S obzirom da inicijativa ide iz “lokala” radi se o svrženom činu. Za novu direktorku će najverovatnije biti predložena dr Čila Ileš. Tako da rukovodjenje ove ustanove, ide i dalje, iz političke inicijative, Saveza vojvodjanskih Madjara.

You May Also Like

More From Author