Loading

wait a moment

OLUJA ČUPALA ELEKTOVODOVE I STUBOVE

Nevreme iz Hrvatske stiglo je u bačkotopolsku i maloidjošku opštinu. Juče oko 14 sati jaka kiša spustila se na sever Srbije, a najviše je palo u Subotici gde su se ulice bukvano pretvorila u reke.

Kiša je počela da pada i u Bačkoj Topoli, kada su gradjani počeli panično da zovu “Elektrovojvodinu, zbog varničenja na vodovima i straha za decu u osnovnim školama. Uvidom dežurnih ekipa utvrdjeno je da se ne radi o većim kvarovima, koji su odmah otklonjeni.

Kako jesen bude odmicala, smanjivaće se rizik od jakih grmljavina, ali opasnost jakih i obilnih pljuskova će se nastaviti, predvidjaju meterolozi.

Navodi se da će ih najviše biti u oktobru i novembru, a prema predviđanjima, očekuje se da će temperature ostati blizu ili malo niže od uobičajenih za ovo doba godine.

Potencijalni prodor hladnog vazduha sa istoka i severa u kasnoj jeseni doneće obilniji sneg iz Mađarske i Rumunije u BiH i Srbiju.

“Često nestabilno vreme imaće negativan uticaj na poljoprivredu i spoljne aktivnosti u ovom regionu”, rekao je meteorolog Tajler Rojs.

Za razliku od većeg dela Evrope gde se tokom jeseni mogu očekivati temperature iznad normale, u istočnoj Evropi moguć je oštriji prelaz na hladnije vreme.

Jesen može početi blagim temperaturama, ali se predviđa da će udari hladnog vazduha biti učestaliji od oktobra do novembra.