OLUJA ČUPALA ELEKTOVODOVE I STUBOVE

Nevreme iz Hrvatske stiglo je u bačkotopolsku i maloidjošku opštinu. Juče oko 14 sati jaka kiša spustila se na sever Srbije, a najviše je palo u Subotici gde su se ulice bukvano pretvorila u reke.

Kiša je počela da pada i u Bačkoj Topoli, kada su gradjani počeli panično da zovu “Elektrovojvodinu, zbog varničenja na vodovima i straha za decu u osnovnim školama. Uvidom dežurnih ekipa utvrdjeno je da se ne radi o većim kvarovima, koji su odmah otklonjeni.

Kako jesen bude odmicala, smanjivaće se rizik od jakih grmljavina, ali opasnost jakih i obilnih pljuskova će se nastaviti, predvidjaju meterolozi.

Navodi se da će ih najviše biti u oktobru i novembru, a prema predviđanjima, očekuje se da će temperature ostati blizu ili malo niže od uobičajenih za ovo doba godine.

Potencijalni prodor hladnog vazduha sa istoka i severa u kasnoj jeseni doneće obilniji sneg iz Mađarske i Rumunije u BiH i Srbiju.

“Često nestabilno vreme imaće negativan uticaj na poljoprivredu i spoljne aktivnosti u ovom regionu”, rekao je meteorolog Tajler Rojs.

Za razliku od većeg dela Evrope gde se tokom jeseni mogu očekivati temperature iznad normale, u istočnoj Evropi moguć je oštriji prelaz na hladnije vreme.

Jesen može početi blagim temperaturama, ali se predviđa da će udari hladnog vazduha biti učestaliji od oktobra do novembra.

You May Also Like

More From Author