ZLATA VREDAN POLITIČKI PROIZVOD I UNUTARPARTISKI “MINERI”

Nemanja Simović

KAKO JE POVERENIK SRPSKE NAPREDNE STRANKE , NEMANJA SIMOVIĆ, ZA MINULE ČETRI GODINE, SA SARADNICIMA, NAPRAVIO VREDAN POLITIČKI PROIZVOD, KOJI JE UTROSTRUČIO BROJ ODBORNIKA U LOKALNOJ SKUPŠTINI OPŠTINE, POKRENUO ZAVRŠETAK INVESTICIJA KOJE SU GODINAMA TAVORILE U BEZNADJU,POKRENUO NOVE INVESTICIJE, ZAPOSLIO VELIKI BROJ MLADIH STRUČNIH LJUDI...

Zlata vredan politički proizvod, sastoji se od mnogo planskog rada, ispunjavanja obećanja minulih izbora i planska ulaganja u bačkotopolska sela pokazao se bolji od svih do sada primenjenih. Uz to, trebalo je znati odabrati dobar tim koji će pratiti zahtevan rad strateškog planiranja i korišćenje dršavnih resursau , za opštinu, praktične političke svrhe.

Lista dosadašnjih podviga je prilično impresivna. U minule tri godine pokrenuta je izgradnja banjskog centra, koji bačkotopolčani pamte pod imenom “Venus”. Kada su politički oponenti likovali zbog zastoja radova, načinjen je preokret i gradnja je nastavljena na temeljima za narednih sto godina. Hotel u centru grada, koji je bio ruglo, nastavljen je sa izgradnjom , novac je obezbedjen i radovi se privode kraju. Dom učenika, nakon deset godina pokrenut je sa mrtve tačke , jer je shvaćeno da ga je bolje završiti, makar i po visokoj ceni nego ga ostaviti da zaraste u korov. Sportski tereni u Bačkoj Topoli i selima opštine, od Tomislavaca- teniska igrališta do Njegoševa- košarkaški tereni. Početak izgradnje , do tada zakorovljene, industriske zone i završetak fabrika “Mides”, “Mlekare” “Potkera”…koje će zapošljavati novu radnu snagu.Novi putevi u Karadjordjevu, Tomislavcima… Preko 100 mladih ljudi, našlo se na novim radnim mestima.
Okrenuti ekonomiji i tržištu, kao dobitnu kartu, lako su prepoznali tržišno provereni model, redizajniranja proizvoda, u korist gradjana, koji dobija trku sa konkurencijom. U svemu su imali valjanu podršku političkih partnera u lokalnoj vlasti – Savezu vojvodjanskih Madjara.

Simovićevi politički protivnici konstatno su tražili preispitivanje opravdanosti velikih očekivanja, kao da im je bio posao, da “mole Boga” da napredak opštine, manje uspeva. Uspeh “boli” potvrdili su i neki unutarpartiski drugovi praveći minsko polje oko evidentnih rezultata Nemanje Simovića, u pokretanju života “kolabiranoj” bačkotopolskoj opštini. Kratkotrajna ujdurma radom izazvana, prepoznata je, kao guranje klipova u sopstvene točkove. Nastavljeno je dalje sa radom i pripremama za predstojeće izbore. Ipak ostaje nejasno , zašto nisu do kraja razobličeni “unutarpartiski mineri”.
“Budućnost SNS-a ne počiva na imenima iz prošlosti”, ocenio je nedavno Simović, dodavši da ta stranka ima dovoljno prostora da se predstavi kao autentična stranka a članovima je poručio da se “pogledaju u ogledalo” i zapitaju se gde su i ko su bili, a gde su i ko su sada, jer se bačkotopolska opština dramatično promenila za minule četri godine
Kao i ranije, SNS, Simović i prijatelji u predizbornu kampanju pošli su pre svih drugih – predstavnici SNS-a-a trenutno putuju po bačkotopolskoj opštini u okviru akcije, slušanja glasa naroda, koja bi trebalo da dokaže njihovu istinsku posvećenost rešavanju problema običnih ljudi iz svih delova opštine.

Odbornička lista,imena i prezimena na njoj, za koju će glasati gradjani, biće odlučujuća za podršku medju biračima,zato su odlučni , kažu u rukovodstvu , da tu ne sme biti greške. Svesni su , da ako je bude, “kazna” birača može biti žestoka.


You May Also Like

More From Author