SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE- OD MARIHUANE DO BUDŽETA , PASA LUTALICA I NOVOGODIŠNJE ČESTITKE

uzavrela atmosfera na sednici Skupštine opštine


Sednica Skupštine opštine Bačka Topola, na kojoj je usvojen budžet, za narednu godinu, vredan 2,081 milijarde dinara počela je “egzibicijom ” odbornika dr Petera Červenaka koji je tražio da se u dnevni red uvede legalizacija marihuane u Srbiji jer se “uzgojem” bave predsednik države Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej. Na ovu konstataciju regovao je odbornik Srpske Napredne stranke Radovan Gardašević, zatraživši od Červenaka da, ukoliko raspolaže sa nekim relevantnim podacima, to prijavi nadležnim službama a ne da širi političke doskočice na sednici Skupštine opštine, jer im na ovoj sednici nije ni vreme ni mesto.

 OKO 42 odsto budžeta biće uložen u razvoj turizma, i ekologiju što podrazumeva, završetak izgradnje zatvorenog bazena u Bačkoj Topoli i bazena u Staroj Moravici i Bajši. Za zaštitu životne sredine planirano je 18 procenata, za izgradnju stanice za merenje kvaliteta vazduha, funkcionisanje regionalne deponije, saobraćajnu infrastrukturu, biciklističku stazu kod gradske pijace. Učenici će se bolje grejati u školi Nikola Tesla, promeniće se kotao za grejanje, renoviraće se fiskulturna sala Poljoprivredne škole.

Odbornici su ocenili kao značajno opremanje hitne službe sa još jednim vozilom koje bi trebalo da podigne nivousluga Doma zdravlja na viši nivo. Sa ogorčenjem su odbornici prigovarali nerešenom problemu pasa lutalica, koji već duže vremena predstavljaju opasnost na ulicama grada.Objašnjeno je to time što JP Komgrad nije bio registrovan za delatnost uklanjanja ali i obećano da će u dogledno vreme ovaj problem biti rešen.
Profesor Radovan Gardašević koji je na minuloj sednici predložio da se predvide sredstva za otvaranja doma za zbrinjavanje starih lica sada je dao predlog da se u toku naredne godine rebalansom, predvide sredstva za plaćanje deci predškolskog uzrasta, kako bi se roditelji oslobodili nameta koji ozbiljno remeti kućni budžet porodicam, pogootovo koji imaju dvoje dece. O valjanosti ovoga predloga svedoči veliki broj odbornika koji je podržao ideju prof. Gardaševića kako iz SNS-a tako i iz SVM-a.

S obzirom da je ovo bila poslednja ovogodišnja sednica Skupštine opštine predsednik opštine Gabor Kišlinder i predsednik Skupštine opštine, Saša Srdić, svim gradjanima su čestitali Novu godinu.

You May Also Like

More From Author