BAČKA TOPOLA – PAKETE DOBILO PREKO 5000 PENZIONERA, 13000 DOMAĆINSTAVA DEZIFEKCIONA SREDSTVA

Sredstva za dezinfekciju

Kako bi se ublažile posledice izazvane epidemijom korona virusa, pre svega u Bačkoj Topoli i selima, opština Bačka Topola je je opredelila oko 12 miliona dinara za socijalne pakete koji se dele penzionerima sa nižim primanjima, a koji će sadrže osnovne prehrambene proizvode i sredstva za dezinfekciju . Pored toga pripremljena su i podeljena sredstva za 13000 domaćinstava u celoj opštini kojim se može dezinfikovati kuća i domaćinstvo.

Volonteri stižu do svakog domaćinstva

Crveni krst ovih dana priprema još 200 paketa pomoći za najugroženije porodice , koje će podeliti po spisku koji sačini Centar za socijalni rad. Na ovom poslu je bilo angažovano 40 aktivista crvenog krsta i veliki broj volontera koji je došao do svake kuće u opštini.
Iz opštine su pozvali građane starije od 65 godina koji nemaju nikog da izvrši za njih nabavku hrane i lekova i koji se preko pozivnog centra obraćaju za neophodnu pomoć u dostavi  nabavki, da se jave kontakt centru za dostave tokom praznika.
Predsednik opštine GborKišlinder je ukazao na izuzetno veliku i dragocenu pomoć i požrtvovanje u uslovima vanrednog stanja od strane volontera, javnih preduzeća, DVD, omladine, radnih kolektiva i mesnih zajednica i pozvao na poštovanje mera ponašanja svih nas, kako bi što pre prevazišli stanje krize.

You May Also Like

More From Author