KORONA, PO DRUGI PUT U BAČKOJ TOPOLI, KOD TROJE OBOLELIH

Na teritoriji Severno-bačkog okruga (Grad Subotica i opštine Bačka Topola i Mali Iđoš) sa današnjim danom registrovan je ukupno 31 potvrđeni slučaj zaraženih novim korona virusom, saopštio je štab za vanredne situacije, napominjući da je 27 osoba iz Subotice, tri osobe iz Bačke Topole i jedna iz Malog Iđoša. Kako je saopšteno, među obolelima su i pripadnici Vojske Srbije i policije koji su bili na radnim zadacima, dok među obolelima nema zdravstvenih radnika.
Pod merom obavezne samoizolacije nalazi se u opštini Bačka Topola 282 građana .

DA PODSETIMO – Iz Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, posle više od 20 dana lečenja od virusa korona Covid-19, pušten je pacijent (43) iz Bačke Topole, prvi registrovani slučaj u Srbiji.Lekari KCV su u subotu 28. marta saopštili da se on sada oseća dobro, što potvrđuju i u njegovoj porodici. Za njegovo zdravstveno stanje i da je zaražen virusom koji hara planetom i odnosi živote, uglavnom starijih ljudi sa hroničnim oboljenjima, ali nije pravilo, građani Srbije saznali su 6. marta.
Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom je apelovalo na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima i da radi zaštite zdravlja poštuju odluke Vlade Srbije i ostanu kod kuće, navedeno je u saopštenju. Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, protiv svih koji, bez odgovarajućeg odobrenja, budu zatečeni u kršenju ove naredbe biće preduzete zakonom predviđene mere. SUDEĆI PO POSLENJIM PODACIMA POLICIJE U BAČKOTOPOLSKOJ OPŠTINI NEMA PODNETIH PRIJAVA PROTIV LICA , ZA KRŠENJE OVE MERE, ŠTO PODRAZUMEVA DA SU GRADJANI OZBILJNO SHVATILI PORUKE DRŽAVE.

You May Also Like

More From Author