BAČKA TOPOLA -VOLONTERI U DOBA KORONE, RAD OD KOGA IMAJU SVI KORISTI

Osmeh na licu i sreća koju stariji bačkotopolčani pokažu kada im volonteri CRVENOG KRSTA , VATROGASACA I MESNIH ZAJEDNICA pokucaju na vrata, kako kažu iz ove organizacije, daju snagu mladim ljudima da nastave da pomažu sugrađanima.

OD DOBRIH PRIPREMA ZAVISI RAD NA TERENU

Kako je zbog korona virusa i vanrednog stanja starijima od 65 zabranjeno kretanje, osim nedeljne nabavke u jutarnjim satima, a da i tada ne bi bili izloženi virusu četrdesetak volonteraBačke Topole im pomože i van organizacija. Dok mnogi mladi koriste slobodno vreme za šetnju do policijskog časa, volonteri ističu da je veći doprinos u novonastaloj situaciji pomoći najugroženijima, a da je pored nabavke njima potrebna i utešna reč, jer to ne mogu da čuju na televiziji.
Pored osnovnih životnih namirnicama njima je potrebna pažnja i topla reč. Zabrinuti su za svoje zdravlje i maksimalno se pridržavaju uputstava. Potrebno je da im neko kaže da će sve opet biti kako treba i da imaju kome da se obrate. To ne čuju u svakodnevnim TV emisijama i konferencijama-veli ,Tibor Leštar.
Napominje da je volonterizam rad od koga svi imaju korist, te da u ovakvim situacijama postajemo svesni da smo svi timski igrači, potrebni jedni drugima.
Volonteri uz “čašicu razgovora”, prilikom dostave ulivaju osećaj sigurnost starijim licima jer u ovim trenucima njima osećaj sigurnosti je neophodan. “Iz dana u dan sve više shvatamo ozbiljnost ove situacije. Kako bi zaštitili sebe i druge, moramo poštovati pravila koja su uvedena proteklih dana. Ostanimo razdvojeni danas, da bismo se jače grlili sutra” – kaže aktivista Balint Tot i dodaje, volonteri Mesne Zajednice Bačke Topole, Crvenog Krsta Bačke Topole i Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Bačke Topole izmedu 3. i 5. Aprila pripremili su više od 5000 paketa.
“Svi punoletni sugrađani, koji žele da nam se priključe i pomognu su dobrodošli. Naravno, primamo prijave za volontiranje, a jedan od zadataka je da ih obučimo, edukujemo za rad na terenu. Tako da to uporedo radimo pored svih redovnih aktivnosti”- ističe Leštar.

You May Also Like

More From Author