MINISTAR VULIN U BAČKOJ TOPOLI

  • Deo pripadnika je već izlečen i pušten je na kućno lečenje, i nadamo se njihovom skorom povratku redovnim zadacima u jedinici – istakao je general Nasković.

Ministar Vulin: U ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije – hvala, Prva brigada je zadržala položaj

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Prve brigade u kasarni “Bačka” u Bačkoj Topoli.

Tokom posete, komandant Prve brigade Kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković informisao je ministra odbrane o situaciji u garnizonu Bačka Topola, kao i o angažovanju pripadnika Prve brigade Kopnene vojske na sprečavanju širenja virusne infekcije Kovid-19.

ulin je istakao da su pripadnici Prve brigade na sebe primili prvi i najteži udar koronavirusa, pored njih je prošlo više stotina hiljada naših građana koji su se vratili iz inostranstva, a na sebe su preuzeli najveći deo obezbeđivanja migrantskih kampova.

  • Za sve to vreme, obezbeđivali su i najbitnije zdravstvene ustanove, kao i socijalne ustanove za koje nam je naređeno da ih čuvamo i obezbeđujemo. Neki od njih su i zaraženi i ono što sa velikim ponosom, srećom i olakšanjem mogu da kažem, ogromna većina njih je na putu potpunog oporavka. Samo u garnizonu Bačka Topola, od 169 testiranih, 168 naših pripadnika je negativno, zdravi su i mogu da nastave sa ispunjavanjem svojih dužnosti. Molimo se za pripadnika Prve brigade koji je na respiratoru i koji je u najtežem stanju. Vojno zdravstvo i civilno zdravstvo u Kliničkom centru u Novom Sadu daju sve od sebe da ga sačuvaju, i sve što medicinska nauka može da ponudi i uradi biće urađeno da bismo sačuvali i njega – naglasio je ministar Vulin.

U ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, u svoje lično ime, kao i u ime načelnika Generalštaba vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, ministar Vulin je svim pripadnicima Prve brigade zahvalio na hrabrosti, upornosti i na tome što su izvršili sve svoje zadatke.

  • Prva brigada je zadržala svoj položaj – zaključio je ministar Vulin.

Prema rečima komandanta Prve brigade generala Zorana Naskovića, ta brigada izvršava sve dodeljene zadatke u vezi sa sprečavanjem virusne infekcije Kovid-19.

  • Trenutno smo angažovani na obezbeđenju zatvorenih graničnih prelaza, prihvatnih centara, domova za smeštaj i negu starih lica i zdravstvenih ustanova. U proteklom periodu bili smo angažovani na uređenju objekata za prihvat i smeštaj naših građana koji su se vraćali iz inostranstva u Moroviću, objektu Letenka na Fruškoj Gori i tri objekta u Subotici. Sa volonterima grada Novog Sada, uredili smo i opremili dve hale na Novosadskom sajmu sa 1.000 kreveta i pratećom opremom, koju je taj grad obezbedio – naglasio je general Nasković.

Tokom izvršenja tih zadataka, kako je istakao, deo pripadnika brigade je zaražen koronavirusom.

  • Deo pripadnika je već izlečen i pušten je na kućno lečenje, i nadamo se njihovom skorom povratku redovnim zadacima u jedinici – istakao je general Nasković.

Ministar Vulin je tokom današnjeg obilaska razgovarao i sa pripadnicima odeljenja za zdravstvenu zaštitu u kasarni „Bačka“.

You May Also Like

More From Author