PČELARI PODELILI MED VREDAN 150.000 DINARA STARIM I BOLESNIM

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) pozvao je sve pčelare da izdvoje po kilogram meda i stave ga na raspolaganje državi za pomoć najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane. Bačkotopolčani su se rado odazvali uprkos tome što lane med nije dobro “rodio”.

Udruženje pčelara Bačka Topola predala drugu turu prikupljenog meda crvenom krstu – 140 teglica za naše najstarije gradjane, bolesne i one koji nisu u mogućnosti da kupe pravi med.

” Do sad smo prikupili preko 240 kg. Veći deo je već podeljen a akcija se nastavlja. Smatramo da svaki pčelar sada treba da izrazi solidarnost prema najugroženijem sloju stanovništva od virusa korona, a to su građani stariji od 65 godina. Ako neko može da izdvoji više, naši sugrađani će mu svakako biti zahvalni. Naše malo nekome je mnogo, ne zaboravite to“- rekao je Mirko Spasojević

Spasojević apeluje -ako neko ima mogućnost da donira i propolis kapi, to je takođe poželjno. Prilikom primopredaje meda, predsednik udruženja je u obavezi da donatora upiše na spisak, a obaveza donatora je da se potpiše. Mole sve da se odazovu ovom pozivu, jer odazivom praktično pomažu svojim roditeljima, braći, sestrama… Pokažimo da su pčelari solidarni i sakupimo, svi zajedno u državi, više od 8.000 kg meda.

You May Also Like

More From Author