PODELA PAKETA NAJUGROŽENIJIM BAČKOTOPOLČANIMA

Aktivisti u akciji, danas u Bačkoj Topoli

Aktivisti Crvenog krsta počeli su danas da dostavlja pakete hrane i sredstava za higijenu socijalno najugroženijim bačkotopolčanima, a kako navode iz ove organizacije, obezbeđeno je ukupno 200 paketa, dobijenih iz državnih robnih rezervi.

Prvog dana su paketi pomoći stigli na 93 adrese u Bačkoj Topoli a akcija se nastavlja i u sredu i 17 naseljenih mesta opštine. Porodice koje dobijaju pomoć su sa spiska Centra za socijalni rad, a distribuciju pomoći je obezbedio Štab za vanredne situacijeBačke Topole.
Kao i u slučaju paketa koji su deljeni za penzionere, paketi su vrednosti oko dve hiljade dinara i sadrže osnovne životne namirnice kao i paket sredstava za ličnu higijenu i higijenu prostora. Kako je najavljeno podela bi trebalo da bude završena tokom narednog dana.
Opština brine o svojim najugroženijim sugrađanima i još jednom ih pozivam da ostanu u svojim domovima, da se pridržavaju svih mera zaštite u borbi protiv koronavirusa i da će im pomoć koju pripremamo stizati na kućne adrese – poručio jepredsednik SO Bačka Topola Saša Srdić.

You May Also Like

More From Author