KAMPANJA U PUNOM JEKU, TIHO ALI VREDNO – SVM ŽELI GRADONAČELNIKA

glas razuma

Izbori u Srbiji zakazani su za 21. jun i u nešto manje od dva meseca posle ukidanja vanrednog stanja stranke treba da razjasne mnoge stvari u vezi sa kampanjom i održavanjem samih izbora u vreme kada još uvek postoji pretnja od Kovida 19.
 Potpise podrške gradjana za svoje izborne liste, do prekida svih izbornih radnji, u bačkotopolskoj opštini, prikupili su i predali izbornoj komisiji Srpska napredna stranka, Savez vojvodjanskih Madjara, koalicija-Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija i Srpska radikalna stranka.

Takođe, neke stranke koje su ranije najavile bojkot treba ovih dana da se opredele da li će ipak ući u izbornu trku. Osim što postoji jako malo vremena za tehničke pripreme za same izbore, u smislu koje mere zbog virusa će biti preduzete da bi građani mogli da izađu na glasanje, ostaje i nejasno kako će izgledati sama kampanja.
Izbornu listu “Aleksandar Vučić – Za našu decu” čini koalicija političkih partija u kojoj su Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije…
Na njoj se nalaze nova lica, ali i kadrovi SNS iz aktuelnog saziva, poput predsednika Skupštine opštine, Saša Srdić koji je prvi na listi koalicije oko SNS, sledi Armin Farkaš, Milorad Teslić…
Predsednik Skupštine je pozvao građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore u kojima će, kako kaže, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odlučuju o budućnosti lokalne samouprave i njenom daljem razvoju. 
” Bićemo najviše fokusirani na ono što je pred nama i šta je naš plan za Bačku Topolu, u narednom periodu, kako dalje da razvijamo i jačamo lokalnu samoupravu. Naš politički cilj je da dobijemo podršku građana za nastavak razvojne politike za ekonomsko snaženje države, za političku stabilnost”-rekao je Saša Srdić

Interessetan detalj je, da je kod sakupljanja poptpisa, bilo ispomaganja suprostavljenih političkih opcija, ne zbog sopstvene podrške već radi štete drugom, da više malih naprave štetu velikom.Poznavaoci političkih prilika kažu legitimno ali pokvareno.
Takođe, neke stranke koje su ranije najavile bojkot treba ovih dana da se opredele da li će ipak ući u izbornu trku. Osim što postoji jako malo vremena za tehničke pripreme za same izbore, u smislu koje mere zbog virusa će biti preduzete da bi građani mogli da izađu na glasanje, ostaje i nejasno kako će izgledati sama kampanja.

Arpad Fremond


Na opštinskim izborima koji će biti održani 21. juna, cilj opštinske organizacije SVM je da gradonačelnik ponovo bude iz redova SVM-a i da stvorimo uslove i nastavimo razvoj planiranih projekata, rekao je Arpad Fremon predsednik OO SVM Bačka Topola na poslednjoj konferenciji za novinare. Fremond je rekao da su na listi SVM poznata imena za glasanje, a trudili su se da na njoj bude što više kvalitetnih ljudi. Nosilac liste je Tomik Nimrod, veoma aktivan u svim sferama života i koji je mnogo doprineo da SVM ostvari svoje ciljeve. Drugi na listi je gradonačelnik Gabor Кišlinder, treći Adrian Satmari član Saveta MZ koji se takođe istakao svojim radom i aktivnostima na polju razvoja značajnih projekata i investicija i predstavlja budućnost zajednice pre svega svojim znanjem i činjenicom da pripada mlađoj generaciji aktivista.

SPS i Jedinstvena Srbija nastupaju zajedničkom listom na lokalnim izborima u Bačkoj Topoli. Listu predvodi socijalista dr Gruja Milošev a slede ga Gordana Oreščanin i Slobodan Bilić.

.Kako je naveo predsednik opštinskog odbora Jedinstvene Srbije Slobodan Bilić, cilj je da osvoje bolje rezultate u odnosu na prethodne izbore, odnosno više od jednog odbornika u Skupštini opštine.
Kako je kazao, nastupamo odvojeno od Srpske napredne stranke na izborima, ali smo se saglasili oko rada za dobrobit opštine, da budemo čvrsti u očuvanju ekonomskih, nacionalnih i državnih interesa Srbije, ali i čvrsti u reformama za dobrobit građana i dodao da će ta saradnja sa SNS biti nastavljena i posle izbora i dodao da građani Bačke Topole, vrlo dobro znaju njihove koalicione ciljeve – socijalna pravda, borba protiv bele kuga, povećanje broja zaposlenih, zaustavljanje odlaska mladih iz Srbije.
SRS je navela da izborna lista nosi naziv “Dr Vojislav Šešelj – SRS”, a nosilac liste je predsednik te stranke Vojislav Šešelj.

SRS predložila ljude koji građane nikada nisu prevarili, koji su pokazali da su stručni, iza kojih nema ni jedne kriminalne afere i koji su spremni da se žrtvuju za ideju.

“Kažu da je na njihovoj listi veliki broj novih, mladih i obrazovanih ljudi, koje želimo da afirmišemo kroz nastupe u Skupštini opštine i odgovorne pozicije u izvršnoj vlasti. Pozivaju ljude da izađu na izbore i da svoje poverenje ukažu onima koji ih nikada nisu izneverili, a to su srpski radikali. I na kraju još jedna opcija o kojoj se priča ,koju predvodi Robert Jugović, kao grupa gradjana.Da li će sakupiti potpise podršeke i koga će podržavati, tek će izaći na videlo.

You May Also Like

More From Author