BUDŽET BAČKE TOPOLE OTPORAN NA COVID 19, “KRESANJE”, SVEGA 15,5 MILIONA DINARA

IBudžet Bačke Topole 1,86 milijardi dinara, nakon poslednje sednice Skupštine opštine. Do izmene u opštinskoj kasi došlo je usled proglašenja pandemije i uvođenja vanrednog stanja u zemlji, što je neminovno dovelo i do neplaniranih troškova u cilju zaštite i bezbednosti zdravlja stanovništva, a ukupan izdatak iznosi 15.5 miliona dinara.

Zbog očekivanog pada prihoda uzrokovanog krizom zbog pandemije kovida-19, koji se procenjuje na oko pet milijardi dinara, Pokrajinska vlada priprema rebalans budžeta Vojvodine za 2020, saznaje VOICE.

Na sednici je velikom većinom glasova usvojen drugi ovogodišnji rebalans budžeta opštine Bačka Topola u iznosu od 1.896.000.000 dinara što je nešto manje u odnosu na predhodni. Do izmene u opštinskoj kasi došlo je usled proglašenja pandemije i uvođenja vanrednog stanja u zemlji, što je neminovno dovelo i do neplaniranih troškova u cilju zaštite i bezbednosti zdravlja stanovništva, a ukupan izdatak iznosi 15.500.000 dinara.
“Ako posmatramo deo budžeta koji se puni iz ustupljenih prihoda (poreza na zarade i poreza na dobit), a za koje su setom ekonomskih mera Vlade Republike Srbije utvrđene olakšice u plaćanju u cilju bržeg oporavka privrede od posledica ove krize – smanjenje je bilo neminovno. Posmatrano u odnosu na ukupan budžet, ovo smanjenje biće svakako manje i iznosiće ispod jedan odsto, što je izuzetno dobro jer nećemo morati “kresati” ozbiljnije naše korisnike. – kaže predsednik Skupštine opštine Saša Srdić
“Da li će analiza pokazati potrebu da ovo usklađivanje korigujemo, kada izađemo iz krize u kojoj se nalazimo – videćemo, i prema tome ćemo dalje preduzimati odgovarajuće potrebne aktivnosti. Inače ovo smo dobro izbalansirali zahvaljujući nekim troškovima planiranim u budžetu, koji nisu utrošeni, takodje zbog koviida 19, pre svega mislim na neke troškove prevoza”- ukazuje predsednik opštine Gabor Kišlinder

You May Also Like

More From Author