JEDNO JE SIGURNO, 2020 ĆE BITI BURNA, SVE KREĆE PRED VIDOVDAN

Ključne poruke političara pred izbore

Srpska napredna stranka poziva sve građane Srbije da obavezno izađu na izbore, jer je vrlo važno da niko u državi, ko ima pravo da glasa, ne dozvoli da neko drugi u njegovo ime odlučuje o sudbini njega, njegove porodice i prijatelja, rekao je za BT public news u predizbornoj poruci prvi na listi Saša Srdić

Saša Srdić

Srdić je naglasio da je SNS stalo da dobije čist, jasan mandat za reforme i za svoj program za budućnost opštine, navodeći da je pred građanima opcija napretka i stalne brige za celokupno stanovništvo

Savez vojvođanskih Mađara i u Bačkoj Topoli izlazi pod rednim brojem četiri, na izborima koji bi trebalo da budu održani 21. juna.

Arpad Fremond

Arpad Fremond, predsednik Opštinske organizacije SVM-a u Baškoj Topoli, predstavio je na konferenciji za novinare izbornu listu i program stranke. Na vrhu liste u Bačkoj Topoli je Nimrod Tomik, koji je trenutno član Opštinskog veća, zadužen za oblast poljoprivrede, a slede ga sadašnji predsednik Opštine Gabor Kišlinder, pa zatim Adrian Satmari. Lista sadrži ukupno 35 imena.

Arpad Fremond je rekao da su zastupljena sva naselja u opštini, a vodilo se računa da među kandidatima i žene budu zastupljne u propisanom odnosu. Pored novih projekata, njihov program uključuje i završetak velikih investicija, kao što su izgradnja banje, hotela i đačkog doma, odnosno uređenje jezera u Bačkoj Topoli.

Arpad Fremond je naglasio: „Neskriveni cilj Opštinske organizacije SVM-a je da ponovo ima svog predsednika Opštine u Bačkoj Topoli. Savez vojvođanskih Mađara se ovde u Bačkoj Topoli priprema, da predsednik Opštine ponovo bude neko iz redova SVM-a. Ja mislim da imamo sve šanse za to, jer smo u predhodnom periodu dokazali da smo u stanju da se obnovimo, da prevaziđemo prepreke i da se možemo u veoma kratkom roku poboljšati i napredovati.”

Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija svoj stav izražavaju kroz reči svojih lidera.

“Juče su objavili lažnu vest, da je Srbija prestala sa kampanjom za povlačenje priznanja Kosova. To je laž. Šta oni misle? Da smo mi glupi? Da mi treba da prestanemo, a da oni i dalje lobiraju za učlanjenje Kosova u međunarodne organizacije? Mi možemo svi da prestanemo, ili mi nećemo prestati. Naprotiv, još ćemo jače da radimo na tome, jer mi branimo svoje, a tuđe nećemo”, rekao je Ivica Dačić, predsednik SPS-a.

“Nikada nije bilo bolje za poljoprivredne proizvođače, velike subvencije. Nikada nije bilo bolje za razvoj ekonomije. I tu smo, takođe, pomogli, jer smo iskusni u privredi i kada su u pitanju privrednici. Mi hoćemo da u narednom vremenskom periodu pomažemo i dalje. Ja sam siguran da na sledećim izborima naša koalicija biće vicešampion”, poručuje Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije.


Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić izjavio je da očekuje da će SRS na predstojećim izborima osvojiti 15 odsto glasova i tako imati “mnogo više poslanika” u Skupštini Srbije nego što ih je imala u prethodnom sazivu.

Mirčić je naglasio da radikale u poslednje vreme vređa poistovećivanje sa Srpskom naprednom strankom, koja je nastala odvajanjem od SRS.

“To je ono bivši radikali, a to govore oni koji su ih hvalili kada su izašli iz SRS. Razlika je u tome da je na jednoj strani u Skupštini SRS protiv Evropske unije, a na drugoj su oni koji zagovaraju ulazak u EU”, kazao je Mirčić.

Rekao je da zemlje Evropske unije kao uslov za članstvo postavljaju priznanje nezavisnosti Kosova i ocenio da je to “van pameti”.

OVO SU POLITIČKE OPCIJE IZMEDJU KOJIH ĆE BAČKOTOPOLČANI BIRATI NA LOKALNOM NIVOU.BILO IH NEKOLIKO JOŠ U POKUŠAJU. tAMO SU I OSTALI.

You May Also Like

More From Author