NA PONOVLJENIM IZBORIMA STARI DOBITNICI I STARI GUBITNICI

Prema nezvaničnim preliminarnim rezultatima na ponovljenim izborima na dva biračka mesta u Malom Beogradu izašlo 152 glasača od kojih je za SNS glasalo 86 a u GornjojRogatici od od 157 – 102 za SNS. Raspodela mandata za loklnu Skupštinu opštinu, nepromenjena- SVM 19, SNS 13 , SPPS I JS 2 i SRS 1.

Ponavljaju se izbori, u sredu 1. jula, za pokrajinsku i republičku poslaničku listu u Gunarošu, Pačiru i Bačkoj Topoli-Jožef Šinkovič.

Neka od mesta na kojima će biti ponovljeno glasanje su pojedina birališta na Vračaru, Zemunu, Novom Beogradu, Obrenovcu, Rakovici, Čukarici, Bačkoj Topoli, Subotici, Zrenjaninu, Sečnju, Alibunaru, Beloj Crkvi, Vršcu, Požarevcu, Beočinu, Novom Sadu, Inđiji, Loznici, Šapcu, Ljuboviji, Valjevu…

Preciznije , u malom Beogradu SNS je dobio 86, SPSiJS 18,SRS 18 i SVM29. U Gornjoj Rogatici 102 SNS; SPSi JS !/,SRS 12 i SVM 23.Interesantan je podatak da je u sredinama gde ima malo stanovnika madjarske nacionalnosti Savez vojvodjanskih Madjara dobio više glasova od nacionalnih stranaka popuz socijalista i radikala.
Kako je rekao Saša Srdić, prvi na listi SNS, prema preliminarnim rezultatima koje je obradio izborni štab SNS uBačkoj Topoli na oba izborna mesta na kojima su danas ponovljeni lokalni izbori, izborna koalicija na čelu sa SNS-om dobila je najveći broj glasova.

Sada j situacija kristalno čista. Politički mandat nastavljaju u Bačkoj Topoli koalicijaSavez vojvodjanskih Madjara i Srpska napredna stranka. Mada postoji, teoretski, i druga izborna kombinatorika jer je SVM sa 19 od 35 odbornika u mogućnosti i samostalno da formira vlast ili priključi eventualno cocijaliste i JS pa se ojača, to pada u vodu pod rezultatom SNS-a u državi. Teško je zamisliti da će se SVM u Bačkoj Topoli odreći “podrške po vertikali” i kvariti “posao” ove Madjarske stranke na državnom nivou. Niti hoće, niti sme jer neki jači vetrovi duvaju odozgo prema dolini. Uostalom ostalo je još dosta započetog zajedničkog posla. Ostaje da se vidi raspodela funkcija i novi koalicioni dogovor da li će biti poprocentu osvojenih mandata na izborima ili po medjusobnom nadmudrivanju prilikom pregovora.

You May Also Like

More From Author