MINISTAR UDOVIČIĆ, SUGRADJANI ŠAMPIONI -PODSTREK ZA BUDUĆE ZVEZDE SPORTA

Vanja Udovičić u poseti FK Proleter- Njegoševo

Prema oceni ministra za sport i omladinu Vanje Udovićića ,prilikom posete Bačkoj Topoli i Severnoj Bačkoj, mladi sportisti imaju svoje sugrađane kao uzore, i naglasio je da to je dodatni podstrek i motiv svim mladima da visoko postave ciljeve i da svojim trudom i zalaganjem postanu budući šampioni.

Ministar se prilikom obilaska Bačke Topole i Malog Iđoša družio sa sportistima iz lokalnih klubova i uručio im novu sportsku opremu.

Ministar sporta RS poklonio garnituru dresova fudbalske lopte

On je , prilikom posete Njegoševu, naveo da je Bačka Topola sredina koja voli i ceni sport, uz podsećanje na to da su mnoge generacije uspešnih fudbalera svoje prve korake napravile upravo ovde.

Verujem da među mladim sportistima sa kojima sam danas razgovarao ima onih koji će krenuti njihovim stopama. Svi zajedno i u Bačkoj Topoli i u Malom Iđošu, u svakom mestu u Srbiji, treba da utičemo na najmlađe da se okrenu pravim vrednostima, da sport postane sastavni deo njihovog života i da im ukažemo na važnost bavljenja fizičkim aktivnostima. Svaka nova lopta, novi koš, jeste nada da će se još više dece aktivno uključiti u neki sport, zaključio je Udovičić.
. Cilj ovakvih poseta je privući sve naše građane, posebno decu u sistem sporta, bilo da se radi o profesionalnom bavljenju sportom, bilo da je reč o rekreaciji”, rekao je Udovičić.

Ministar Sporta i omladine Vanja Udovičić i predsednik SO Saša Srdić

Posetu je pratilo i opštinsko rukovodstvo

Prema rečima predsednika Skupštine opštine saše Srdića,sport je preduslov zdravlja na prvom mestu, a onda i nastavak kontinuiteta šampionskih sportskih rezultata Bačke Topole, zato upravo da sve mesne zajednice treba prepoznaju značaj bavljenja sportom ljudi svih uzrasta, a uslov za to je da se sport učini dostupan svima.

zajednička za uspomenu

“To je naš zajednički cilj i kontinuirano održavanje sporta ima značajnu ulogu upravo da ostvarimo taj cilj i da sport bude zdrava navika svih, ali i životni izbor nekih novih velikih šampiona iz opštine, istakao je Srdić

You May Also Like

More From Author