NOVO LICE IZBORA 2020 -UDRUŽILI SE POLITIČKI LJUTI NEPRIJATELJI

Liga socijaldemokrata Vojvodine u Bačkoj Topoli ulazi u izbornu utakmicu na zajedničkoj listi sa Savezom vojvodjanskih Madjara.Dopuštene su im tri pozicije, na izbornoj listi, koje bi trebale, kako kažu, da im obezbede siguran odbornički plasman a postizborno i formiranje odborničke grupe.

Dve jake političke partije – Savez vojvođanskih Mađara, dominantan i Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je oko sebe okupljala, do sada, više od hiljadu glasača, koje nisu toliko vidljive na republičkom nivou, odnose ozbiljan deo glasova na lokalu, što bi trebalo da umanji rejting SNS-a, Radikala i koalicije SPS-Jedinstvena Srbija, u bačkotopolskoj opštini ocenjuju za BT public news, istraživači javnog mnjenja.
Istraživači javnog mnjenja nezvanično objašnjavaju da je SNS snažna politička opcija i u Bačkoj Topoli ali da je izvesno da će vlast u opštini biti formirana koaliciono, kao i do sada, sa Savezom vojvodjanskih Madjara i moguće je, još po nekog.

Predizborna kampanja je pokazala da kompromisa nema u borbi za glasove. U jednoj koloni su sada , do pre nekoliko, ljuti neprijatelji SVM i LSV.

Karolj Vekonj, dosadašnji šef odborničke grupe LSV u lokalnoj skupštini mišljenja je da je ovo izbor trenutka i da sada nema boljeg rešenja. Ukazuje da je to način da se stranka sačuva od propadanja, da se njihova situacija mora sagledavati strateški , da se radom, planovima i razvojem bave najjače političke strukture , medju kojima će biti i oni. Napominje da njih ne interesuju pozicije u izvršnoj vlasti ali da svakako očekuju pozicije koje će odgovarati njihovoj “težini” na izbornoj listi.
U “ligi” kažu da će izbori 21. juna biti drugačiji od svih ostalih, ali da na njih treba izaći kako ne bi došlo do diskontuiteta, a po normalizaciji situacije sa pandemijom koronavirusa insistirati na raspisivanju novih izbora.

You May Also Like

More From Author