NA KLUPI ZA REZERVE GRČ, OČEKIVANJE DA IH PRIGRLI VELIKI BRAT

SVI U NISKOM STARTU ZA OSVAJANJE BELE KUĆE

Dakle, bačkotopolska politika izašla je iz karantina. Podjednako infektivna kao što je bila i pre. Ali, potajno su se i vlast i opozicija možda složili u jednoj stvari. Skupština je ipak postala važna jer čini se više nego ikad nema jasne granice izmedju pozicije i opozicije, pre bi se reklo “igači” nastoje biti što bliže pobedničkim ekipama pa makar na klupi za rezerve.Između Srpske napredne stranke i Saveza vojvodjanskih Madjara kao da je razapeta, nova stalna postavka rezervista u očekivanju da ih neko prigrli postizborno i uvuče u vlast, u kojoj su bar na lokalnom nivou učestvovali, oa nisu pa sada opet bi .
Politički život Bačke Topole je zaista u fazi raskoraka izmedju mnogih obećanih i još nezavršenih investicija i objašnjenja potencijalnim glasačima, da će ovaj put biti drugačije, da će se u Venusu konačno kupati gradjani, da će učenici useliti u Dom učenika, da će zgrada bivšeg Hotela biti privedena nekoj novoj nameni, da će……Interesantan je i jedan novi pokušaj pozicioniranja na političkoj sceni, nakon korone, koji je predvodio Robert Jugović. Vreme ih je preteklo nakon nekoliko okupljanjajer nisu uspeli daprikupe sve što je potrebno za političku izbornu utakmicu. Onima koji pomno prate političku scenu jasno je uočljivo da nije sve benigno kao što na prvi pogled deluje. Vodi se tihi rat na mnogo frontova, između vlasti i “opozicije”, unutar same dosadašnje vlasti. Imamo borbu za to ko će na nekim narednim izborima biti ključni igrači, a ne da se na ovim izborima bog zna šta postigne. Zato ima udaraca ispod pojasa. Prikupljali su se potpisi po principu “da partiskom protivniku crkne krava”. Usisavale su se ,do juče, nespojive političke opcije da bi se ojačao lični politički korpus.Vrbovali su se odbornici iz protivničke ekipe da bi ih oslabili a oni ojačali. Ko razume shvatiće.
Izbori služe tome da se smanje političke tenzije, da se taj ekspres lonac otvori, da se opusti pritisak, a ovakvi izbori u nesređenoj političkoj klimi samo će povećati tenzije i pritisak .

You May Also Like

More From Author