SKUPŠTINSKA KLACKALICA BAČKOTOPOLSKOG OPŠTINSKOG VEĆA

Odbornici Skupštine opštine Bačka Topola izabrali su Opštinsko veće od sedam članova i zamenika predsednika opštine Gabora Kilindera koji je po funkciji, deo ovog tela. U Veću suLivija Mentuš, zadužena za finansije , udruženja gradjana i kulturu, Nadj Norbert će voditi investicije i turizam, Šefer Atila, komunalne delatnosti i zaštituživotne sredine, Viktor Kovač, poljoprivredu i privredu, Milan Janus , obrazovanje, Ognjen Despotović, spport i omladinu i Milorad Teslić, zdravstvo i socijalnu zaštitu

Predsednik opštine je zvanični predlagač svih ovih kadrovskih rešenja, no sasvim je jasno da su ona proistekla iz političkih pregovora i dogovora, izmedju Saveza vojvodjanskih Madjara i Srpske Napredne Stranke, koji nisu bili nimalo laki. U delu koji se odnosi na Opštinsko veće, zapravo na to da li odbornici mogu biti i članovi ovog tela, Zakon nije dovoljno jasan pa je svakoj opštini pružena mogućnost da se sama odredi po tom pitanju. U slučaju bačkotopolske opštine prevladao je stav da članovi Opštinskog veća kao birana lica mogu biti i odbornici. Ipak, u skupštinskim kuloarima čulo se da će odbornici koji su ušli u Opštinsko veće ipak dati ostavku na svoje mandate u Skupštini opštine.

U opštinskom veću su diplomirani ekonomista, diplomirani inženjer gradjevine, gradjevinski tehničar, apsolvent elektrotehnike, diplomirani inženjer poljoprivrede, inženjer biofarminga i ekonomski tehničar. Sve su to kadrovi dve vodeće političke stranke u opštini Bačka Topola.

Još uvek nisu poznata imena ljudi iz politike, koji će sesti na čelo javnih preduzeća, nekih ustanova i na savetnička mesta jer pregovori još traju. Ako je suditi po dosadašnjoj raspodeli biće- malo tamo a malo ovamo.

U predizbornoj kampanji , politički akteri su isticali, da će opštinska uprava biti efikasna samo ukoliko struka bude imala prednost nad političkom podobnošću. Koliko su se u slučaju ovakvog Opštinskog veća poklopili stručnost i politička orijentacija, pitanje je koje neće dugo čekati na odgovor. Poznavaoci političkih i drugih odnosa u našoj varoši tvrde da je ovakvim sastavom Opštinskog veća predsednik opštine za sada obezbedio kontinuitet u vodjenju politike, ekonomije…..i čvrste garancije da iznenadjenje teško može biti.

You May Also Like

More From Author