UBRZANO SE GRADI GRADSKI BAZEN, OD 810 MILIONA DINARA. FINALE DOGODINE.

IDEJNO REŠENJE GRADSKOG BAZENA

Prema projektu treba da se izgradi plivački bazen, dečji bazen, jedan kružni, kao i drugi sportski sadržaji. Kompleks zatvorenih bazena će biti povezan sa centralnim terenima fudbalske akademije.Kompletna izgradnja kompleksa bazena košta oko 810 miliona dinara, koju finanasira opština Bačka Topola, republička i pokrajinska vlada.

kada bude sve završeno koštaće 810 miliona

– U toku su radovi na izgradnji savremenog kompleksa zatvorenih bazena u Bačkoj Topoli. Prostor gde se nekada nalazio Sportsko rekreativni centar “Venus” danas je veliko gradilište.

„Ovoj promeni samo možemo da se radujemo, i građani Bačke Topole mogu biti ponosni što će staro kupalište ponovo da funkcioniše. To će svima biti dobro, a najviše mladima. Prva faza iznosi 446 miliona dinara. U drugoj fazi se radi mašinsko i infrastrukturno opremanje za početak funkcionisanja, što znači za unutrašnje opremanje potrebno je dodatnih 360 miliona dinara, koji se odnose i na spoljašnje uređenje, što zajedno čini 810 miliona. -“Sredstva za prvu fazu su obezbeđena i ona će podrazumevati građevniske radove na izgradnji bazena. U drugoj fazi rešiće se tehničko opremanje bazena, koje će najverovatnije, pomoći Pokrajinska vlada” veli predsednik SO Saša Srdić. Ukoliko sve bude išlo po planu, Bačka Topola će dobiti zatvorene bazene – jedan veliki 25 puta 21 metar, jedan mali za školu plivanja 12 puta 8 metara i jedan okrugli, prečnika 9 metara, sa termalnom vodom. Bazen će se naslanjati na stadion, koji se takođe gradi za potrebe superligaša FK TSC.

Kao što je našim čitaocima poznato, sudbina objekta u centru grada je dugo bila nesigurna, dok nije doneta konačna odluka, da se zgrada „Venusa” poruši i da se na njenom mestu izgradi kompleks slične sadržine, ali racionalnije zamišljen. Realizacija je u toku a kraj zavisi od dotoka sredstava. Pretpostavke su da će sve biti gotovo u toku iduće godine.

You May Also Like

More From Author