RAKIJADA I GASTRO FESTIVAL U STAROJ MORAVICI-VIŠE OD 800 BRENDOVA IZ 7 ZEMALJA

U Staroj Moravici kod Bačke Topole, 10. februra organizovana je 10. jubilarna Rakiijada i Gastro festival. Organizatori  su bili Udruženja „Rizling“ i Mesna zajednica Stara Moravica.

Atila Fabrik, predsednik, Udruženja vinogradara i voćara Rizling Stara Moravica je rečit

“Ove godine nam je takmičenje jubilarno, organizovali smo ga po deseti put. Rekordan broj novih, ove godine, više od 800 brendova iz 7 zemalja”

U čast mnogih voćki i tradicionalnih specijaliteta napravljene su manifestacije širom Srbije, međutim ona koja slavi  piće i umešnost staromoravičkog naroda da je ispija održava se mnogo godina samo u selu Čuvena Rakijada nastala je medju ljubiteljima tradicije i kapljice nakon debate ko su najbolji “pecari” i pao je predlog da meštani odmere snage. Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Adrijan Satmari  koji je poželeo uspeh svim takmičarima u ispijanju rakije, ali i onima koji su u nekoliko poslednjih dana slali uzorke.

Rakijada je zadržala početne takmičarske oblike, kao što je ispijanje rakije a jedan od najboljih ocenjivača rakije, kazati koji je uzorak poznatog napitka poznatog i kao „ mučenica” najbolji. Takmičari su pristigli sa svih strana, konkurencija je bila žestoka.

Posetioci su na ovogodišnjem 10.otom takmičenju mogli da probaju više od 800 uzoraka rakije. Na Međunarodnom malom takmičenju i festivalu hrane. Uzorci rakije su stigli iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne.

Atila Fabrik, predsednik, Udruženja vinogradara i voćara Rizling Stara Moravica je rečit

:”Ove godine nam je takmičenje jubilarno, organizovali smo ga po deseti put. Rekordan broj novih, ove godine, više od 800 brendova iz 7 zemalja. Mislim da je ovo veoma lep broj. Znamo da smo prošle godine imali jako lošu berbu, bilo je mnogo bolesti, oduzelo je berbu, ali se vidi ovde iza mojih leđa, ima više od 800 uzoraka rakije i posetioci mogu da ih probaju. Možemo reći i da je kvalitet izuzetan.

je da odmere svoje snage.

You May Also Like

More From Author