DOGODINE ZAVRŠETAK OBNOVE VODOVODA I FABRIKA VODE

 Javno preduzeće Komgrad je već izbušilo dva nova bunara za nesmetano vodosnabdevanje stanovništva Bačke Topole. Sledi opremanje

Prema projektu predviđeno je 10 prstenova u Bačkoj Topoli, odnosno cevovoda, od kojih je već pet izgrađeno, a potrebno je i zameniti stare azbestne cevi.

 Bačkoj Topoli potrebna je i fabrika vode za koju tek treba raditi projektno-tehničku dokumentaciju. Ovde već postoji fabrika za prečišćavanje vode, ali je u pitanju stara tehnologija i kapacitet te fabrike više ne odgovara potrebama stanovnika. Ona prečisti 45 litara u sekundi, ali pokazalo se da je taj kapacitet mali i da je neophodno da se prečisti veća količina vode.

Pre nekoliko godina, JP„Komgrad” izvršio je revitalizaciju Fabrike vode na centralnom vodozahvatu u Bačkoj Topoli,.
Urađena je defektaža oba filtera, mašinsko bravarski poslovi, izvršena je dopuna, odnosno revitalizacija filterske ispune novim količinama specijalnog, čistog, separisanog I granulisanog kvarcnog peska. U sklopu ovih radova izvršen je i servis centrifugalne pumpe sa pripadajućim elektromotorom, koji snabdeva grad vodom za piće pa je na ovom vodozahvatu voda dobrog kvaliteta i pod stalnom je kontrolom.

. Snabdevanje higijenski besprekornom vodom za piće i vodom za ostale potrebe, u dovoljnim količinama i u svako doba, neophodan je uslov za život naselja, razvoj opština, poljoprivrednih, zanatskih i industrijskih pogona te su shodno tome u lokalnoj samoupravi rešili da snabdevanje vodom dovedu na potreban nivo za veliki broj korisnika.

You May Also Like

More From Author