TENISKI TERENI ZA SVETSKU KLASU UZ POMOĆ POKRAJINE

„Opštinu Bačka Topola možemo pohvaliti kao jednu od aktivnijih u Vojvodini. Reč je o lokalnoj samoupravi koja je u prethodne četiri godine realizovala gotovo 100 odsto projekata u oblasti sporta za koje je konkurisala.”-rekao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA SPORT ULOŽIO JE 2 MILIONA ZA POKRIVANJE TERENA

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta razgovarao je, u okviru današnje posete Bačkoj Topoli, sa predsednikom Opštine Adrijanom Satmari i članom opštinskog veća , zaduženim za sport i omladinu Ognjenom Despotovićem, o daljoj saradnji Pokrajine i ove lokalne samouprave na stvaranju što boljih uslova za razvoj sistema sporta, o ulasku što većeg broja dece u taj sistem i daljim ulaganjima u sportsku infrastrukturu.

„Opštinu Bačka Topola možemo pohvaliti kao jednu od aktivnijih u Vojvodini. Reč je o lokalnoj samoupravi koja je u prethodne četiri godine realizovala gotovo 100 odsto projekata u oblasti sporta za koje je konkurisala. Resorni sekretarijat je u pomenutom periodu uložio više desetina miliona dinara u ovu opštinu, a cilj nam je da nastavimo u pravcu afirmacije i razvoja sporta“, istakao je Basta i izrazio nadu da će budzet u sportu rasti, kao što je to ovde slučaj, uz visoko učešće sredstava opštinskog budžeta.
On je podsetio na to da smo u godini virusa korona, koja je izuzetno teška za sve, ali da sportisti uvek, i u najtežim vremenima, umeju da daju najbolji deo sebe. Zato se i u narednom periodu, kako je rekao, od naših sportista očekuju odlični rezultati, a ni podrška neće izostati.

Basta je naveo da je resorni sekretarijat u 2021. godini raspisao pet konkursa u oblasti sporta i sportske infrastrukture, vrednih ukupno 72 miliona dinara. Istakao je i da se nada da će u drugoj polovini godine rebalansom biti izdvojeno još više sredstava za ove namene.

„Ulagaćemo u školsku infrastrukturu i u školski sport i obezbedićemo najbolje uslove“, poručio je Basta i naglasio da će takav zajednički odnos sigurno dovesti do odličnih rezultata naših sportista i u Bačkoj Topoli i u celoj Vojvodini.

Predsednik opštine Adrijan Satmari je istakao da se velika pažnja pklanja omladinskom i školskom sportu i naveo da je tu i profesionalni sport super ligaša TSC , koji uz pomoć Madjarske vlade gradi jedan od najmodernijih stadiona u Evropi na kome će stasavati buduće generacije fudbalera.

“U opštini Bačka Topola uz pomoć pokrajine realizovan je projekat pokrivanja teniskog terena u Tomislavcima, koji jeveć iznedrio jednog prvaka Vojvodine, mladog Marka Miletickog. Pomažu nam u svemu što prepoznaju kao dobar projekat pa su uložili 2 miliona dinara uz naše ušešće od 1,5 miliona dinara. Uredjene su i sportske prostorije , na kojima mogu pozavideti ozbiljni teniski klubovi.”-rekao je Ognjen Despotović

Tereni uvek puni

Predsednik Oopštine Satmari i član opštinskog veća Despotović zahvalili su pokrajinskom sekretaru za sport na današnjoj poseti, idejama i planovima koji, kako je naglasio, predstavljaju i novi podsticaj da se unaprede aktivnosti u sportu i da omladina bude više uključena, što je u zajedničkom interesu.

You May Also Like

More From Author