NOVO VOZILO ZA DIJALIZU DOMA ZDRAVLJA dr JANOŠ HADŽI

Sedam vozila za dijalizu dobiće domovi zdravlja u Čoki, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Beočinu, Plandištu, Alibunaru i Titelu.

sanitetsko vozilo za pacijente koji se prevoze na hemodijalizu

Vozni park doma zdravlja dr Janoš Dadži postao je bogatiji za vozilo koje je namenjeno za transport pacijenata koji idu na hemodijalizu. Mini bus je poklon pokrajinske vlade. Vozilo u potpunosti odgovara obolelima , reč je o putnom transportnom vozilu koje ispunjava sve uslove uključujući i potrebnu toplotu a tržišna mu je cena oko 3 miliona dinara.

                          Ovo nije prvi put da pokrajinska vlada  na ovaj način, ne finansijskim sredstvima, već konkretno, sanitetskim vozilom, pomaže rad ove značajne zdravstvene institucije. Vozilo je nabavljeno na predlog medicinskih stručnjaka, a namenjeno je pacijentima, odnosno  njihovom prevozu na hemodijalizu. Dosadašnja vozila  koja su korišćena nisu bila uvek adekvatna i prilagođavana su pacijentima.

Tim povodom Vlada je izdala i saopštenje – Vojvodina će sa 100 miliona dinara finansirati nabavku ukupno 32 sanitetska vozila s pratećom medicinskom opremom, vozila za prevoz pacijenata na dijalizu i putničkih vozila za potrebe opštih bolnica, domova zdravlja i zdravstvenih stanica u AP Vojvodini.

Tim povodom je Pokrajinska vlada na današnjoj sednici donela zaključak da se u javnu svojinu AP Vojvodine pribavi 12 sanitetskih vozila za opšte bolnice u Zrenjaninu i Vrbasu, kao i za domove zdravlja u Kanjiži, Adi, Novom Bečeju, Srbobranu, Apatinu, Malom Iđošu, Sremskoj Mitrovici, Sečnju, Kovinu i Pećincima.

Sedam vozila za dijalizu dobiće domovi zdravlja u Čoki, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Beočinu, Plandištu, Alibunaru i Titelu.

You May Also Like

More From Author