FUDBAL, PRASETINA I PALAČINKE U ORGANIZACIJI ŽENA GORNJE ROGATICE

Jedan od sponzora ove manifestacije bio je i foto studio DIGITAL

“Svrha delovanja i rada članica udruženja je usmerena i na razmenu iskustava sa sličnim organizacijama iz regiona i šire. Jedan od ciljeva udruženja je da se bavi humanitarnim radom, kao i organizovanjem edukacija i radionica u cilju očuvanja starih zanata i rukotvorina, postavljanja izložbi u cilju promovisanja lokalne zajednice uz privlačenje turista i potencijalnih donatora.”- objašnjasnili su nedavno u udruženju Gornje Rogatice i dodaju, članice udruženja  se u svom radu zalažu za stvaranje uslova koji bi omogućili bolji život građanima, da se očuva i razvije tradicija kao posebna vrednost lokalne zajednice. Radom udruženja žene žele da se oplemeni i  unapredi život u seoskim sredinama. Minule nedelje na delu fudbalski turnir, druženje ali i uživanje u umeću pečenjara i majstora palačinke i sladoled čika Nikole.

“Bravo žene za sve što radite da deca, a i mi odrasli, uživamo u Rogatici. Živi se za letnji raspust, a onda se celu godinu prepričava- kaže Vanja Mackanović za nedavne “Igre bez granica. Ova rečenica najbolje objašnjava sve što se radi u jednom malom selu da bi se orgamizovao društveni život. Ovo leto je obeleženo “Dečijim radostima”

“Bili smo aktivni, vredni, razigrani, borbeni, nasmejani i raspevani. Zvonak glas Srđana Ivanovića iz Si Studio Digital i sjajna muzika sa njegovog razglasa načinili su poseban ugođaj učesnicima na terenu ali i van istog. Trčalo se, navijalo se, pevalo se, šalilo, igralo i što je najvažnije na kraju se dobro i prezalogajilo.

Naš razigrani podmladak kao i naše fudbalske veterane valjalo je dobro nahraniti za šta su se postarali naši kuvari, a za oporavak umornih mišića pobrinuli su se proteini naših domaćih prasića sa ražnja koje su nam obezbedili Branko Aleksić, Zoran Dugandžija i Branislav Borković.Nisu izostale ni slasne palačinke i peciva u izvedbi tima Rogatičanki, kao ni divni poklon čika Nikole u vidu preukusnog sladoleda. Hvala našim meštanima, domaćicama, gostima i timovima iz susednih mesta, dečici, publici i svim ljudima dobre volje koji su naše druženje učinili još lepšim i lepršavijim.” najkraće su saželi dogadjanja, u Udruženju žena Gornje Rogatice

Ostvaruje se opšti cilj projekta , osnaživanje žena na selu za aktivno učešće u javnom životu lokalne zajednice, formiranjem udruženja i podsticanjem inicijative za donošenje Lokalnog akcionog plana, povećanjem nivoa znanja o ženskim pravima i aktivizmu u zajednici, kao i pokretanje inicijative za kreiranje lokalnih politika u oblasti ravnopravnosti polova i poboljšanja položaja žena u bačkotopolskoj opštini. Konačno, tu je i senzibilisanje društvene javnosti u pravcu unapredjenja položaja žena na selu. Žene očigledno primerom svedoče koliko se može kad se hoće.

You May Also Like

More From Author