SLUČAJ ILI NAMERA- IZGORELA POSLOVNA ZGRADA DTD “KRIVAJA” ISPOD BRANE JEZERA

Očevidci su potvrdili da je u toku noći (oko 20 sati) buknula vatra na lokaciji samo stotinak metara metara dalje od mesta gde su vatrogasci već savladali dva velika požara, na čardi i splavu

Poslovna zgrada nekada uzornog DTD “Krivaja , prema tvrdnjama očevidaca u petak oko 20 sati je planula, gorela je najverovatnije zbog ljudskog nemara a poznavaoci prilika napominju da je za kupovinu te zgrade bilo dosta zainteresovanih jer se ovo preduzeće već duže bori sa posledicama stečaja. Tako da ne isključuju i druge razloge požara. Bilo kako bilo na istrazi ostaje da utvrdi razloge ovog nemilog dogadjaja.

Očevidci su potvrdili da je u toku noći (oko 20 sati) buknula vatra na lokaciji samo stotinak metara metara dalje od mesta gde suvatrogasci već savladali dva velika požara. I ovog puta se video gust crni dim jer je gorelia krovna konstrukcija, drvo , plastika, … 

Po reČIMA, očevidaca ,zatekli su požar koji je zahvatio površinu u prečniku od oko 400 kvadratnih metara. Vatrena stihija se proširirila neverovatnom brzinom ali je zahvaljujući brzoj intervenciji iste noći ugašen požar i sve je sada, na inspekcijskim organima. 

Da se nekada radilo oozbiljnoj firmi svedoči podatak da se starala o održavanje četiri hidroakumulaciona jezera, oko 160 kilometara sistema kanala i sistema navodnjavanja i odvodnjavanja na teritoriji opština Bačka Topola i Mali Iđoš. O nemiloj situaciji svedoče brojke od pre desetak godina, zaostatak isplata primanja traje od 2011. godine, zbog čega su radnici tužili preduzeće. Sud je u slučaju 16 radnika tada doneo presudu prema kojoj će DTD Krivaja zaostala primanja sa kamatama morati isplatiti. Preduzeće se tereti i sa oko 2 miliona dinara sudskih troškova, tako da je već tada tekući račun DTD Krivaje blokiran sa više od 20 miliona dinara. To jedodatno komplikovalo situaciju jer po prethodnoj presudi isto je sledilo i za ostatak.

Sada je priča dovršena, požar je očistio plac, videćemo kome.

You May Also Like

More From Author