POMOĆ IM TOPOLI, POVEĆANJE IZVOZA, ZA OPORAVAK OD KORONA KRIZE

“Radimo na unapređenju privrednog ambijenta”, poručila je ministarka

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je nedavno industriju mesa “Topola” u Bačkoj Topoli i poručila da će resor kojim rukovodi pomoći toj firmi da povećaju izvoz i da se oporave od posledica korona krize.

Ministarka Atanasković razgovarala je sa direktorom “Topole” Vukojem Muhadinovićem i predsednikom opštine Bačka Topola Adrianom Satmari o unapređenju privrednog ambijenta i mogućnostima za dalji ravoj, saopštilo je ministarstvo.

“Opština Bačka Topolapodržava pravna lica i preduzetnike jer ih osećamo kao potrebne za razvoj lokalne samouprave. U poslednje vreme uložili smo više od 100 milionau razvoj industrisko parka. Komunalno smo ga opremili, kanalizacijom, vodovodom, internim saobraćajnicama a uradjene u dve trafo stanice. Zahvaljujući tome dobili smo tri nove fabrike.”-kaže predsednik opštine Adrijan Satmari

“Puno nam znači razmena informacija sa ministarkom Atanacković. Lakše je zajednikim snagama rešavati probleme i planirati razvoj”. rekao je direktor Vukoje Muhadinović.

“Kao što sam i ranije obilazila različita mesta u Srbiji i firme, kako bih videla sa kojim se problemima suočavaju, boravila sam u Bačkoj Topoli. Razgovarala sam sa predsednikom opštine i direktorom industrije mesa Topola. Dogovoreno je da zajednički utičemo na povećanje izvoza proizvoda, što je najvažnije nakon zastoja koji je nastao zbog epidemije korona virusa. Posebno sam inpresionirana ulaganjima, i razvojem opštine velikim učešćem sopstvenih srdstava”, rekla je Atanasković.

You May Also Like

More From Author