STOJKOVIĆ – CELA SRBIJA PONOSNA NA PROJEKAT IZ BAČKE TOPOLE

SelektroR fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković posetio Akademiju fudbala

“Srbija je dobila najmoderniji novi stadion, pa mnogi jedva čekaju da vide kakav će osećaj biti igrati, ali i gledati mečeve na stadionu u Bačkoj Topoli. Žao mi je što nisam mlađi pa da zaigram na ovim fantastičnim terenima, rekao je prilikom današnje posete, fudbalski savezni selektor Dragan Stojković Piksi.

“Cela Srbija treba da bude ponosna na projekat realizovan u Bačkoj Topoli, kako u gradjevinskom smislu tako , što je još važnije, brigom o obrazovanju kako fudbalskom tako i gradjanskom. Cilj ovaakvih projekata je pre svega u promovisanju sportskih vrednosti i kulture: fer-pleja, poštovanja protivnika, poštenog nadmetanja i iznad svega . – druženja i negovanja prijateljstva. Sport i škola mogu i treba da idu zajedno. Sport je možda, a škola je nešto što je sigurno tvoje, kakogod da bude. U sportu imate mnoge stvari koje mogu da se dese i da ne možete da se bavite profesionalno sportom, a znanje je uvek vaše. Ako se samo prepustite sportu pitanje da li će te završiti kao profesionalni sportista, a druga stvar, jako mali broj ljudi uspe da bude profesionalni sportista i da živi od toga − objasnio je Stojković.

Budući šampioni TSC sa selektorom Stojkovićem

Stojković se pri obilasku Akademije sreo i sa Mladenom Krstajićem, koji je takođe bio selektor Srbije, ali i reprezentativni kolega Stojkovića.
„Krle je bio zaista fantastičan defanzivni igrač. Veoma me raduje što ga, posle impresivne igračke karijere, vidim i u trenerskom poslu. Mislim da on poseduje iskustvo iz velikih klubova i verujem da zna da to prenese na svoje igrače“, kazao je Stojković i dodao da je za TSC veoma
važno što ima na mestu šefa stručnog štaba čoveka koji može da prenese veliko znanje na svoj tim.
Predsednik TSC Janoš Žemberi izrazio je zadovoljstvo posetom Stojkovića, istakavši da su ponosni na to što su do sada uradili na Akademiji.
„Zadovoljni smo, ovo smo hteli da izgradimo. Naravno, tokom dosadašnjeg rada uočili smo šta je to što nam još nedostaje, a to je barem još jedan teren“, rekao je Žemberi.
Prema njegovim rečima, cilj Akademije u Bačkoj Topoli je da populariše fudbal, kao i da stvara dobre i kvalitetne igrače, od kojih će najbolji postati i reprezentativci.

BT Public News danas je saznao da će od večitih rivala, prvi novi stadion u Bačkoj Topoli posetiti Partizan, koji u 14. kolu 23. oktobra gostuje TSC-u. Zvezda će prvi meč na novom stadionu TSC-a imati 15. decembra u poslednjem kolu pred zimsku pauzu. Ukoliko vreme bude loše, imaćemo priliku da na delu vidimo i najmoderniju tehnologiju i grejače koji su instalirani na novom stadionu TSC-a.

You May Also Like

More From Author