GRADNJA SE NASTAVLJA ZAHVALJUJUĆI MIHOLJSKOM LETUU

U Bačkom Sokolcu , u toku su radovi na asfaltiranju Vojvodjanske ulice , vredni 1,5 milioa dinara, što je treća faza ove investicije. Iz budžeta opština Bačka Topola finansira se , sa 2,5 miliona dinara, i dovodjenje plinskog vododa do osnovne škole NIKOLA TESLA, što bi u dogledno vreme trebalo da umesto mazuta, grejanje obezbedjuje ekološko gorivo.- kaže član opštinskog veća zadužen za obrazovanje Milan Janus

Radovi na asfaltiranju puta kroz Bački Sokolac završeni su u planiranom roku, što je obradovalo sve meštane tog sela. Preostalo je da se u predsojećem vremenu nastavi četvrta faza gradnje, još 200 metara, njen završetak .

“To je nastavak kontinuiteta radova na urednjeu sela u opštini Bačka Topola. Stalo nam je da svaka sredina seoska sredina postane urbana , da poseduje valjanu infrastrukturu i da imaju razlog da ostanu na selu. Lane smo završili put značajan za stanovnike Tomislavaca, radi se u Njegoševu. Ne treba smetnuti sa uma koliko je uradjeno u Bačkoj Topoli od poveznih ulica, parking prostora, osvetljenja. Nastavljamo i dalje u skladu sa mogućnostima našeg opštinskog budžeta.”- veli Janus.

Inače, izgradnju putne mreže u pomenutim selima obišla je delegacija opštinskog SNS-a koji je deo vladajuće opštinske koalicije. Oni poručuju žiteljima bakotopolskih sela da će u narednom periodu biti izdvojena još veća sredstva za izgradnju putne mreže i drugih infrastrukturnih objekata. Istakli su da će naredna godina biti velika prekretnica te da će se izlaziti u susret gradjanima , da reše sve goruće probleme i svoje mesto učine ugodnim za život.

“Jednostavno održavanje i niski troškovi održavanja gasnih aparata.Znatno veća produktivnost rada pri dobijanju prirodnog gasa u odnosu na naftu.Primenom prirodnog gasa praktično se ne zagađuje životna sredina čvrstim ni gasovitim produktima sagorevanja.Sve su to bili razlozi da se opredelimo da dovedemo gasovod do škole “NIKOLA TESLA” i tako stvorimo uslove da u narednom zahvatu dovedemo ovo eko gorivo u učionice ove škole. Za to će nam biti potreban 2,1 milion. To je obezbedjeno. Ostaje nam da se izborimo i ga gorionik u saradnji sa višim nivoima vlasti i stvorimo potpuni konfor u Čakiju. – objašnjava Janus.

You May Also Like

More From Author