TSC POMOGAO PORODICU SARVAK

  • FK TSC nastavlja da pomaže zajednici
  • Uručena pomoć samohranoj majci sedmoro dece 

Predstavnici Fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole posetili su osmočlanu porodicu Sarvak iz Ostojićeva kod Čoke i uručili im pomoć. Ovoj porodici odnet je  paket hrane, ogrevno drvo, zimska odeća i školski pribor, sve ono što je neophodno da bi što lakše proveli zimu. U ime kluba pomoć je uručio Huba Telđeši, marketing menadžer kluba.Porodica Sarvak živi u veoma teškim uslovima, u trošnoj kući u Ostojićevu, sa mesečnim primanjima od samo 30.000 dinara. Otac porodice je preminuo prošle godine, a majka Kristina je ostala sama sa sedmoro dece. Najmlađe ima tri, a najstarije 17 godina. Kristina zbog brige o deci ne može da nađe stalan posao, već radi sezonske poslove i tako pokušava da prehrani porodicu.

Kristina Sarvak se oslanja na ljude dobre volje kako bi deca u ovoj mnogočlanoj porodici mogla da imaju kakvo-takvo bezbrižno detinjstvo.

Da je ovoj porodici potrebna podrška u ovim teškim momentima, prepoznato je u TSC iz Bačke Topole.
„Planiramo da nastavimo da pomažemo ovu porodicu, kao i da deci obezbedimo posete Fudbalskoj akademiji kluba i utakmicama. Nijedno dete u ovakvoj situaciji ne sme da ostane samo, bez brige zajednice, i ovom pomoći želimo da im pokažemo kako smo uz njih. Mi, njihovi sugrađani, prijatelji, bićemo tu da im pomognemo, kako bi deca imala što bezbrižnije detinjstvo“,  izjavio je Telđeši nakon uručivanja pomoći.
FK TSC se uvek trudi da pokaže solidarnost sa članovima zajednice kojima je to neophodno, a ovoga puta prepoznali su tešku priču porodice Sarvak u kojoj se samohrana majka bori da obezbedi uslove za normalno detinjstvo svoje dece.

You May Also Like

More From Author