MIROVIĆ OBIŠAO RADOVE NA MODERNIZACIJI RADARSKOG CENTRA BAJŠA

Obilasku Radarskog centra „Bajša“ , pored predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića prisustvovao je i predsednik Opštine Bačka Topola Adrijan Satmari.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je Radarski centar „Bajša“, gde su u toku radovi na automatizaciji i modernizaciji protivgradne zaštite ovog radarskog sistema, koji pokriva Bačku i deo Banata.„Pre dve godine Pokrajinska vlada uključila se, zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Republičkim hidrometeorološkim zavodom, u nacionalni program automatizacije i modernizacije radarskih centara“, izjavio je predsednik Mirović.

Ovaj posao, prema njegovim rečima, biće od ogromnog značaja za poljoprivrednike i gazdinstva jer će zaštita od elementarnih nepogoda biti efikasnija i smanjiće rizik od štete koja nastaje od gradonosnih oblaka do 40 odsto.

Obavili smo veliki posao i u Sremu, na delu teritorije koji pokriva Radarski centar ΄Fruška gora΄. Prvi put u istoriji Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ovog centra ispaljeno je 400 raketa u jednom danu tokom juna ove godine, i pokazalo se da su postignuti značajni rezultati i umanjena šteta od grada“, izjavio je Mirović.

Prema njegovim rečima, Vojvodina će prva od svih delova Srbije imati punu pokrivenost sa 389 automatizovanih raketnih stanica na svojoj teritoriji do 2023. godine.

„Novac za ovaj projekat obezbeđen je u pokrajinskom budzetu zahvaljujući rastu privrednih aktivnosti na osnovu snažnog programa opšte modernizacije Srbije, koji je započeo predsednik Aleksandar Vučić 2014. godine“, izjavio je Mirović.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić zahvalio je Pokrajinskoj vladi na podršci i u nabavci raketa i dodao da će nakon završetka prve faze automatizacije ovog centra, koja se izvodi u okviru modernizacije ukupno 47 lansirnih stanica, početi radovi i u Radarskom centru „Samoš“ u Kovačici.

Obilasku Radarskog centra „Bajša“ prisustvovao je i predsednik Opštine Bačka Topola Adrijan Satmari.

You May Also Like

More From Author