VANJA UDOVIČIĆ POSETIO OŠ”NIKOLU TESLA” U BAČKOJ TOPOLI, URUČIO DONACIJU SPORTSKE OPREME

Ministar Udovičić posetio osnovnu školu “Nikola Tesla” Poručuje, želimo što više mladih u sportskoj porodici Srbije,pored neophodne infrastrukture,   ulaganja u školstvo veoma su važna za ostanak mladih u manjim sredinama.

U okviru svojih redovnih poseta lokalnim samoupravama, i školama širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Bačku Topolu.

Tokom posete osnovnoj školi “Nikola Tesla” ministar je, u društvu pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste, razgovarao sa predstavnicima lokalnie samouprave, škole, mladim sportistima i mladima o važnosti daljeg razvoja sporta i sportske infrastrukture i načinima za unapređenje sistema sporta na lokalu.

„Ulaganjem u razvoj sportske infrastruture sport približavamo i činimo dostupnim svim građanima i ulažemo u zdrav razvoj naše dece a po tome je prepoznatljiva Bačka Topola. Prepoznala je značaj ulaganja u razvoj školstva ,sporta što smo imali priliku da se uverimo danas prilikom posete školi Nikola Tesla.

Prilikom druženja sa mladim fudbalerima i decom koja vežbaju te kvondo razgovarali smo o važnosti sportova pre svega za pravilan fizički razvoj i zdravlje, a siguran sam da, uz podršku trenera i svakodnevni rad, neće izostati ni sportski rezultati”, izjavio je ministar Udovičić.

„Cilj Ministarstva omladine i sporta je da iz godine u godinu raste broj dece širom naše Srbije kojima će sport biti dostupan pre svega u fiskulturnim salama i školskim igralištima. Upravo se tu i prave prvi sportski koraci i stvaraju budući šampioni i reprezentativci. Deca su ponos Bačke Topole, jer redovno postižu uspehe i svrstali su se među najbolje ekipe Srbije, ali i Evrope, što su rezultati za poštovanje. Upravo su oni najbolji primer i inspiracija mlađima da pristupe sportu”, istakao je ministar.

Ministar je istakao da se nada da će im nova sportska oprema i sportski rekviziti biti dodatni motiv da na terenu i u fiskulturnoj sali provode više vremena.

„Na stvaranju što boljih uslova za bavljenje sportom na lokalu i motivacijom najmlađih da se bave fizičkom aktivnošću moramo raditi zajedno, jer samo tako postižemo vidljive i željene rezultate. Zato nastojimo da motivišemo sve veći broj dece i mladih da fizička aktivnost bude njihov svakodnevni izbor. Sport ima tradiciju ovde, dugu preko 100 godina, a upravo nas i sportska istorija obavezuje da sport negujemo i razvijamo i stvaramo nove generacije sportista koji će nastaviti kontinuitet”, naglasio je ministar Udovičić.

„Cilj omladine i sporta je da iz godine u godinu raste broj dece širom naše opštine kojima će sport biti dostupan pre svega u fiskulturnim salama i školskim igralištima. Upravo se tu i prave prvi sportski koraci i stvaraju budući šampioni i reprezentativci. Ulaganjem u razvoj sportske infrastruture sport približavamo i činimo dostupnim svim građanima i ulažemo u zdrav razvoj naše dece.”-rekao je predsednik Skupštine opštine Saša Srdić

GRADJANI DOČEKALI MINISTRA UDOVIČIĆA

You May Also Like

More From Author