OČUVANA IZVORNA SEOSKA TRADICIJA

U organizaciji Udruženja građana “Udruženi pokrećemo selo”, danas su, u parku kod Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bikovu održane 13. Seoske igre bez granica. Na celodnevnom takmičenju, na 10 poligona, u igrama inspirisanim seoskim motivima i rekvizitima, poput slame, štula, alki, đermova, gigantskih praćki, traktora, kukuruza, nadmetalo se 20 ekipa sa po šest članova iz Subotice i okoline i jedna ekipa iz Beograda.

Otvarajući Seoske igre bez granica u Bikovu gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je izrazio zadovoljstvo što i ove godine prisustvuje na manifestaciji, koja je u minulih 13 godina postala prepoznatljiva kao jedan kvalitetan i zabavan način da se očuva izvorna seoska tradicija.
„Drago mi je što sam ponovo sa vama na otvaranju još jednih Seoskih igara bez granica. Prošle godine sam se uverio sa koliko ljubavi i posvećenosti sve ovo organizujete i kako ste to kvalitetno i dobro uradili. Ova manifestacija ima svoju dugu tradiciju i posebno mi je drago što su među 20 prijavljenih ekipa i naši dragi gosti iz Beograda, čime se potvrđuje potencijal ovih igara, da mogu da prerastu u turističku atrakciju koja će privući nacionalnu i međunarodnu pažnju“, naglasio je Bakić.
Postoje udruženja i pojedinci, naveo je, koji se zalažu za očuvanje seoskog zdravog života, starih veština i zanata.

Marina Malagurski, u ime Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“ i u svoje lično ime zahvalila se gradu i gradonačelniku Stevanu Bakiću, bez čije podrške bi, kako je rekla, bilo teško organizovati Seoske igre bez granica.
“Zahvalila bih se i svim sponzorima, učesnicima i volonterima, svim preduzećima koji su nam na bilo koji način pomogli da se ova manifestacija održi. Osim druženja, cilj nam je očuvanje seoske tradicije i prikupljanje donacija za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR – rekla je Marina Malagurski.

You May Also Like

More From Author