SRPSKI NAROD OVDE SEOKUPLJA VIŠE OD VEKA, LIČKA TRADICIJA, MUZIKA, IGRA…..

Celodnevnim kulturno – umetničkim, inovatorskim i sportskim programom, u organizaciji Udruženja Ličana „Lika“, iz Subotice, na Vodicama su zatvoreni deveti „Dani Nikole Tesle“. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je čestitajući Udruženju na odličnoj organizaciji ove manifestacije rekao da mu je veliko zadovoljstvo što i ove godine prisustvuje svečanosti u porti hrama Uspenija Presvete Bogorodice, na Vodici, oko koje se srpski narod okuplja više od jednog veka.

„Na ovom prostoru, u kome smo se danas sabrali, vi ste nam izložili ličku tradiciju, muziku, igru, sve ono što nosite u srcu i bar na jedan dan ste ovo pretrvorili u vašu dedovinu, da se sa ponosom na nju sećate. Zahvaljujem vam se od srca što ste to vaše bogatstvo izneli pred nas, vaše sugrađane i goste. Želim da se još dugo družimo i da još mnogo godina proslavljamo u zdravlju i veselju“, rekao je gradonačelnik Bakić.
Miloš Borjan, predsednik udruženja Ličana “Lika” uručio je Gradu i gradonačelniku Stevanu Bakiću zahvalnici za doprinos i podršku manifestaciji „Dani Nikole Tesle“ u Subotici.

“Ličnost Nikole Tesle nas sabira i čini nas zauvek ponosnim, što smo sunarodnici jednog od najblistavijih naučnih imena u istoriji sveta. Udruženje “Lika” fantastično organizuje ovu manifestaciju i želim, ovom prilikom, da im čestitam na medalji sa likom Nikole Tesle koju su dobili od Teslinog naučnog instituta iz Filadelfije“, istakao je Bakić.

U ovoj desetodnevnoj manifestaciji, , između ostalih učestvovalo je 70 dece kao i brojni, sportisti, umetnici i inovatori iz zemlje i inostranstva.
Prihod od tradicionalnog ručka vojničkog pasulja i ove godine biće doniran u humanitarne svrhe.

You May Also Like

More From Author